RETRO RÁDIÓ

Ezt a paleo süteményt mindenki imádja: Csokoládés-cukkinis álompite

Ezt a paleo süteményt mindenki imádja: Csokoládés-cukkinis álompite
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 03. 24. 08:45

Csupa egészséges hozzávalóból készül ez a fantasztikus finomság. Ha nem fogy el azonnal, további 5 napig, hûtõ nélkül is eltartható.

Nedvdús, lágy és kifinomult sütemény, akárcsak egy tortaszelet. Ám a hozzávalók egészségesek: természetes édesítővel készül, laktóz-, gabona- és gluténmentes. A hozzávaló kókuszliszt magas rost-, ám alacsony szénhidráttartalmú.

Ha nem fogy el azonnal, a maradékot szobahőmérsékleten öt napig eltarthatod.

Előkészítés: 20 perc. Sütési idő: 30 perc. 9 nagy vagy 16 kicsi szelet jön ki az ajánlott hozzávalókból.

Hozzávalók:

  •  1 csésze reszelt cukkini (1 közepes cukkiniből)
  • 6 tojás, szoba hőmérsékletű
  • 1 nagy, érett banán, villával szétnyomva
  • 3 ek. juharszirup
  • 2 ek. kókuszolaj, szobahőmérsékleten felolvadva
  • 1 tk. vanília kivonat
  • ¾ csésze kókuszliszt
  • 1 ½ tk. őrölt fahéj
  • ¾ tk. szódabikarbóna
  • ¼ tk. őrölt szerecsendió
  • 1/8 tk. tengeri só
  • 12 dkg fekete csokoládé, kis kockákra szedve (vagy csokoládé chips)
  • Elkészítés:

    1. Helyezd a tepsitartó rácsot a sütő középső részére. Sütőpapírral, bő ráhagyással bélelj és olajozz ki egy 20x20-as tepsit. Tedd félre.

    2. Két konyhai papírtörlő között jól nyomd ki a reszelt cukkiniből a felesleges nedvességet. (Teheted akár egy szitába is a reszelt cukkinit, és papírtörővel jól lenyomva préselheted ki a folyadékot belőle). Tedd félre.

    3. Egy nagy tálban villával nyomd szét az érett banánt, majd keverd el a tojásokkal, a juharsziruppal, a kókuszolajjal, és a vanília kivonattal. Szórd bele a kókuszlisztet, a fahéjat, a szódabikarbónát, a szerecsendiót és a sót. Addig keverd, míg szép, egyenletes, sűrű tésztát nem kapsz. Kavard bele a reszelt cukkinit is, majd göngyöld bele a csokikockák kétharmad részét. Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és szórd a tetejére a maradék csokoládét.

    4. Told a sütőbe 30-35 percre. Akkor kész, amikor a színe már szép aranybarna, a teteje megszilárdult, és a beleszúrt fogpiszkálót tisztán húzod ki. Vedd ki a sütit, és hagyd hűlni a rácson 30 percig. A sütőpapír segítségével emeld ki a tepsiből a pitét, és hagyd teljesen kihűlni.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.