kulcsár edina
Csupa egészséges hozzávalóból készül ez a fantasztikus finomság. Ha nem fogy el azonnal, további 5 napig, hûtõ nélkül is eltartható.
Nedvdús, lágy és kifinomult sütemény, akárcsak egy tortaszelet. Ám a hozzávalók egészségesek: természetes édesítővel készül, laktóz-, gabona- és gluténmentes. A hozzávaló kókuszliszt magas rost-, ám alacsony szénhidráttartalmú.
Ha nem fogy el azonnal, a maradékot szobahőmérsékleten öt napig eltarthatod.
Előkészítés: 20 perc. Sütési idő: 30 perc. 9 nagy vagy 16 kicsi szelet jön ki az ajánlott hozzávalókból.
1. Helyezd a tepsitartó rácsot a sütő középső részére. Sütőpapírral, bő ráhagyással bélelj és olajozz ki egy 20x20-as tepsit. Tedd félre.
2. Két konyhai papírtörlő között jól nyomd ki a reszelt cukkiniből a felesleges nedvességet. (Teheted akár egy szitába is a reszelt cukkinit, és papírtörővel jól lenyomva préselheted ki a folyadékot belőle). Tedd félre.
3. Egy nagy tálban villával nyomd szét az érett banánt, majd keverd el a tojásokkal, a juharsziruppal, a kókuszolajjal, és a vanília kivonattal. Szórd bele a kókuszlisztet, a fahéjat, a szódabikarbónát, a szerecsendiót és a sót. Addig keverd, míg szép, egyenletes, sűrű tésztát nem kapsz. Kavard bele a reszelt cukkinit is, majd göngyöld bele a csokikockák kétharmad részét. Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és szórd a tetejére a maradék csokoládét.
4. Told a sütőbe 30-35 percre. Akkor kész, amikor a színe már szép aranybarna, a teteje megszilárdult, és a beleszúrt fogpiszkálót tisztán húzod ki. Vedd ki a sütit, és hagyd hűlni a rácson 30 percig. A sütőpapír segítségével emeld ki a tepsiből a pitét, és hagyd teljesen kihűlni.