Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2017.03.14.

Eltünteti rólad a pluszkilókat a tavaszi szuper rántotta

Szeretnél egy olyan reggelit, amit csak meg kell melegítened a mikróban és máris eheted, sõt, ha késésben vagy, akár magaddal is viheted? Ez a tavaszi rántotta épp ilyen, és abban is biztos lehetsz, hogy már reggel beindítod vele a zsírégetést.

A spenóttal és szalonnával, valamint sajttal dúsított rántottamuffin igazi csodareggeli. Fehérjetartalmánál fogva már a nap elején beindítja a zsírégetést, mivel sokáig egyenletesen tartja a vércukorszintedet. Több órára eltelít, így nem fogsz a délelőtt közepén egészségtelen ennivalóért nyúlni. A spenót vassal és vitaminokkal látja el a szervezetedet, miközben a bacon utolérhetetlen ízt ad a muffinnak.

Fogyaszthatod frissen, de előre is elkészítheted, és a hűtőbe vagy a fagyasztóba is beteheted: ilyenkor csak dobd be a mikróba egy gyors melegítésre, és máris kész a gőzölgő, finom reggeli.

Spenótos-szalonnás-sajtos rántottamuffin

Hozzávalók (12 muffinhoz):

  • 6 tojás
  • 1/4 csésze tej
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 csésze reszelt sajt
  • 3/4 csésze megpárolt és lecsepegtetett spenót (frissen kb. 25 dkg spenót)
  • 6 szelet bacon, megpirítva, lecsepegtetve és felkockázva
  • 1/2 csésze reszelt parmezán (elhagyható)
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. A 12 darabos muffinsütő mélyedéseit vajazd vagy olajozd ki.

    2. Egy nagyobb edényben keverd simára a tojásokat, add hozzá a tejet, a sót, a reszelt sajtot, majd keverd össze alaposan. Add hozzá a spenótot és a szalonnakockákat is, majd kanalazd a keveréket a kivajazott muffinformába.

    3. Szórd meg a muffinokat reszelt parmezánnal.

    4. Süsd a tojásmuffinokat 25 percig, majd vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni 30 percig, mielőtt kivennéd őket a formából.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek