tóth gabi
Szeretnél egy olyan reggelit, amit csak meg kell melegítened a mikróban és máris eheted, sõt, ha késésben vagy, akár magaddal is viheted? Ez a tavaszi rántotta épp ilyen, és abban is biztos lehetsz, hogy már reggel beindítod vele a zsírégetést.
A spenóttal és szalonnával, valamint sajttal dúsított rántottamuffin igazi csodareggeli. Fehérjetartalmánál fogva már a nap elején beindítja a zsírégetést, mivel sokáig egyenletesen tartja a vércukorszintedet. Több órára eltelít, így nem fogsz a délelőtt közepén egészségtelen ennivalóért nyúlni. A spenót vassal és vitaminokkal látja el a szervezetedet, miközben a bacon utolérhetetlen ízt ad a muffinnak.
Fogyaszthatod frissen, de előre is elkészítheted, és a hűtőbe vagy a fagyasztóba is beteheted: ilyenkor csak dobd be a mikróba egy gyors melegítésre, és máris kész a gőzölgő, finom reggeli.
Hozzávalók (12 muffinhoz):
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. A 12 darabos muffinsütő mélyedéseit vajazd vagy olajozd ki.
2. Egy nagyobb edényben keverd simára a tojásokat, add hozzá a tejet, a sót, a reszelt sajtot, majd keverd össze alaposan. Add hozzá a spenótot és a szalonnakockákat is, majd kanalazd a keveréket a kivajazott muffinformába.
3. Szórd meg a muffinokat reszelt parmezánnal.
4. Süsd a tojásmuffinokat 25 percig, majd vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni 30 percig, mielőtt kivennéd őket a formából.