tóth gabi
Ki mondta, hogy diétában tilos finomságot enni? Itt ez az isteni krémdesszert, amibõl duplán is szedhetsz, biztos nem hizlal! Ráadásul eszméletlen finom!
Mindenki szereti a képviselőfánkot, vagy a tiramisut - ebben a receptben ez a két sütemény egyesült. Az ötlet szuper, mert így nem kell a bolti babapiskótára hagyatkoznod, ha krémes desszertet kívánsz. Ráadásul így, cukormentesen elkészítve tökéletesen illeszkedik a diétába is. Az alapanyagok nagyon alacsony szénhidráttartalma garantálja, hogy a desszert fogyasztása után után nem ugrik egekbe a vércukor-szinted.
(Knap Daniella receptje)
Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Öntethez:
1. Forrald fel a vizet a vajjal és a sóval, majd húzd le a tűzről. Add hozzá a lisztkeveréket és tedd vissza a tűzre és addig keverd, amíg a tészta elválik az edény falától.
2. A masszát tedd egy keverőtálba, hagyd kihűlni, majd keverd hozzá gépi habverővel a tojásokat.
3. A krémes állagú tésztát töltsd sima csöves habzsákba, majd nyomj egyforma, kisebb halmokat sütőpapírral bélelt tepsibe. Vizes kézzel óvatosan nyomkodd meg a tetejüket, hogy ne legyenek csúcsosak. A fánkokat permetezd meg egy kevés vízzel, hogy párás környezetben süljenek.
4. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, - TILOS kinyitni közben a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta - majd állítsd át a sütőt 160 fokra és résnyire kinyitott ajtó mellett szárítsd még 8-10 percig. Kapcsold le a sütőt és hagyd kihűlni benne a fánkokat.
5. A krémhez melegíts fel 8 dl tejet, a maradékba, pedig botmixerrel keverd csomómentesre a pudingport. Majd a tejhez adva, folyamatos kevergetés közben, főzd sűrűre. Várd meg, amíg kihűl.
6. A kihűlt krémet keverd össze a mascarponéval egy habverő segítségével.
7. A kihűlt fánkokat vágd ketté, majd rétegesen rakd le egy jénai tálba úgy, hogy krémmel kezdd. Utána jöhet a félbe vágott fánk, majd ismét krém következik. A lényeg, hogy mindenképp krém kerüljön a tetejére.
8. A tetejét szórd meg kevés cukrozatlan kakaóval, és tedd a hűtőbe 1-2 órára.
9. Tálalás előtt frissen készítsd el az öntetet. Melegítsd fel a tejszínt, de ne forrald fel, és olvaszd fel benne a csokit. Addig keverd, míg fényes nem lesz.
Tálaláskor ezzel kínáld a kiadagolt rakott fánkot!
Tippek:
- A tésztához vajat használj, ne margarint.
- Nagyon fontos, hogy jól keverd ki a tésztát, amíg elválik az edény falától.
- A tojásokat egyesével add a tésztához, mindegyikkel külön dolgozd össze, csak így jönnek fel, és lesznek üregesek a fánkok