Létrehozva: 2017.03.07.

Álomdesszert cukor nélkül: Imádni fogod ezt a krémes csodát!

Ki mondta, hogy diétában tilos finomságot enni? Itt ez az isteni krémdesszert, amibõl duplán is szedhetsz, biztos nem hizlal! Ráadásul eszméletlen finom!

Szerző Molnár Hédi

Mindenki szereti a képviselőfánkot, vagy a tiramisut - ebben a receptben ez a két sütemény egyesült. Az ötlet szuper, mert így nem kell a bolti babapiskótára hagyatkoznod, ha krémes desszertet kívánsz. Ráadásul így, cukormentesen elkészítve tökéletesen illeszkedik a diétába is. Az alapanyagok nagyon alacsony szénhidráttartalma garantálja, hogy a desszert fogyasztása után után nem ugrik egekbe a vércukor-szinted.

Rakott fánk

(Knap Daniella receptje)

Hozzávalók:


Tésztához:

  • 12 dkg Update1 Norbi liszt
  • 11 dkg vaj
  • 1,1 dl víz
  • 3 db tojás
  • 1/2 mokkáskanál só
  • Krémhez:

  • 20 dkg Update1 Vaníliás Pudingpor
  • 1 l tej
  • 35 dkg mascarpone
  • Öntethez:

  • 12,5 dkg cukrozatlan habtejszín
  • 10 dkg Update1 Cake Sweet

  •  

    1. Forrald fel a vizet a vajjal és a sóval, majd húzd le a tűzről. Add hozzá a lisztkeveréket és tedd vissza a tűzre és addig keverd, amíg a tészta elválik az edény falától.

    2. A masszát tedd egy keverőtálba, hagyd kihűlni, majd keverd hozzá gépi habverővel a tojásokat.

    3. A krémes állagú tésztát töltsd sima csöves habzsákba, majd nyomj egyforma, kisebb halmokat sütőpapírral bélelt tepsibe. Vizes kézzel óvatosan nyomkodd meg a tetejüket, hogy ne legyenek csúcsosak. A fánkokat permetezd meg egy kevés vízzel, hogy párás környezetben süljenek.

    4. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, - TILOS kinyitni közben a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta - majd állítsd át a sütőt 160 fokra és résnyire kinyitott ajtó mellett szárítsd még 8-10 percig. Kapcsold le a sütőt és hagyd kihűlni benne a fánkokat.

    5. A krémhez melegíts fel 8 dl tejet, a maradékba, pedig botmixerrel keverd csomómentesre a pudingport. Majd a tejhez adva, folyamatos kevergetés közben, főzd sűrűre. Várd meg, amíg kihűl.

    6. A kihűlt krémet keverd össze a mascarponéval egy habverő segítségével.

    7. A kihűlt fánkokat vágd ketté, majd rétegesen rakd le egy jénai tálba úgy, hogy krémmel kezdd. Utána jöhet a félbe vágott fánk, majd ismét krém következik. A lényeg, hogy mindenképp krém kerüljön a tetejére.

    8. A tetejét szórd meg kevés cukrozatlan kakaóval, és tedd a hűtőbe 1-2 órára.

    9. Tálalás előtt frissen készítsd el az öntetet. Melegítsd fel a tejszínt, de ne forrald fel, és olvaszd fel benne a csokit. Addig keverd, míg fényes nem lesz.

    Tálaláskor ezzel kínáld a kiadagolt rakott fánkot!

    Tippek:
    - A tésztához vajat használj, ne margarint.
    - Nagyon fontos, hogy jól keverd ki a tésztát, amíg elválik az edény falától.
    - A tojásokat egyesével add a tésztához, mindegyikkel külön dolgozd össze, csak így jönnek fel, és lesznek üregesek a fánkok


     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek