tóth gabi
Te is imádod a gesztenyepürét? Akkor örülni fogsz ennek az õrjítõen finom változatnak. Két süteményt álmodtak most egybe a cukrászok, nem is értjük, eddig miért nem jutott ez senkinek az eszébe.
Előkészítés: 30 perc, sütési idő: 3 óra.
Az elkészítést lebonthatod több fázisra. Például a gesztenyét megfőzheted előző nap is, vagy ha egyáltalán nem szeretnél vele bajlódni, vásárolj kész gesztenyepürét. A Pavlovának érdemes nekilátni reggel, hogy legyen ideje megszáradni. Este pedig, tálalás előtt összeállíthatod a csodás ínyencséget.
4-6 személyre
1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.
2. Botmixerrel, magas fordulatszámon verd fel keményre a tojásfehérjét.
3. Vedd alacsonyra a fordulatszámot, és egy evőkanalanként hozzáadva a cukrot, jól keverd össze.
4. Add hozzá a kukoricalisztet, az ecetet és a kakaót, és elegyítsd.
5. Kavard bele a darabolt csokoládét.
6. Kanalazd a Pavlova-alapot a sütőlapra, kerek alakot formálva.
7. Egy spatulával alakítsd ki a szélét, majd lapítsd le a tetejét, hogy a következő réteg ne csússzon le róla.
8. Tedd a Pavlovát a sütőbe, és azonnal vedd le a hőmérsékletet 150 Celsius-fokra.
9. Süsd 1 óra 15 percig.
10. Zárd el a hőt, de a sütő ajtaját ne nyisd ki! Hagyd a Pavlovát a zárt sütőben kihűlni és kiszáradni.
1. Tedd a gesztenyét, a tejet, a vanília kivonatot és a rumot egy közepes lábasba.
2. Lassú tűzön főzd, míg a gesztenye olyan puha nem lesz, hogy egy fakanállal könnyen szétlapíthatod. Ezalatt a tejet is beszívja.
3. Vedd le a tűzről, és egy krumplinyomóval többször nyomd át, míg lágy, puha, sima nem lesz. Lehet, hogy még kíván egy kis tejet.
4. Tedd vissza a tűzre, keverd bele a cukrot, és főzd pár percig, míg egybeköt. Tedd félre hűlni.
1. Közvetlenül szervírozás előtt verd keményre a tejszínt.
2. A krumplinyomóval vékony csíkokat kipréselve halmozz a Pavlova tetejére nagy adag gesztenyepürét.
3. Púpozd a tetejére a keményre vert tejszínhabot, és díszítsd reszelt csokoládéval.