RETRO RÁDIÓ

Felejtsd el a sonkás pizzát! Ilyen finomat még nem ettél

Felejtsd el a sonkás pizzát! Ilyen finomat még nem ettél
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 02. 03. 13:40

Ronda az idõ? Készíts egy extra különleges vacsorát, hívd meg a barátaidat, és töltsetek el egy remek estét! A forgószél-pite mindenkit levesz majd a lábáról.

Dobd fel a ködös, hideg, reménytelen napot ezzel a remek lakomával. Már az elkészítése is élmény! Hát még az íze. Míg bemelegszik a sütő, elő is készítheted. Fél óra múlva már élvezhetitek is, kis vörösborral locsolgatva a finom falatokat.

HOZZÁVALÓK:

  • 5 pite tésztalap (lehet mirelit)
  • 3 óriás szelet fehér sonka (a szeletek félbevágva, majd átlósan ismét felezve)
  • 3 nagy mozzarella gömb (6-6 szeletre vágva, picit megsózva, majd a szeletek ismét elfelezve)
  • 15 szem koktél paradicsom, félbe vágva
  • oreganó
  • bors
  • víz
  • 2 tojás sárgája
  • 2-3 ek. darálatlan mák
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, és vékonyan olajozd meg.

    2. A munkaasztalra fektess le egy vékonyra nyújtott pitetésztát.

    3. Fektess rá két szelet sonkát, öt szelet mozzarella sajtot, öt szem félbevágott koktélparadicsomot úgy, ahogy a filmen látod.

    4. Szórd meg oreganóval, borssal, a szélét kend meg egy kis vízzel.

    5. Hajtogasd fel a széleit, alakíts belőle hosszú hurkát, majd tekerd csigaformába.

    6. A maradék négy lapot is töltsd meg, és tekerd a csiga köré.

    7. Kend meg tojás sárgájával a tetejét, és szórd meg bőven mákkal.

    8. Süsd 190 Celsius-fokon 30 percig.

    9. Még forrón vágd szeletekre.

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.