Létrehozva: 2017.02.03.

Felejtsd el a sonkás pizzát! Ilyen finomat még nem ettél

Ronda az idõ? Készíts egy extra különleges vacsorát, hívd meg a barátaidat, és töltsetek el egy remek estét! A forgószél-pite mindenkit levesz majd a lábáról.

Dobd fel a ködös, hideg, reménytelen napot ezzel a remek lakomával. Már az elkészítése is élmény! Hát még az íze. Míg bemelegszik a sütő, elő is készítheted. Fél óra múlva már élvezhetitek is, kis vörösborral locsolgatva a finom falatokat.

HOZZÁVALÓK:

  • 5 pite tésztalap (lehet mirelit)
  • 3 óriás szelet fehér sonka (a szeletek félbevágva, majd átlósan ismét felezve)
  • 3 nagy mozzarella gömb (6-6 szeletre vágva, picit megsózva, majd a szeletek ismét elfelezve)
  • 15 szem koktél paradicsom, félbe vágva
  • oreganó
  • bors
  • víz
  • 2 tojás sárgája
  • 2-3 ek. darálatlan mák
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, és vékonyan olajozd meg.

    2. A munkaasztalra fektess le egy vékonyra nyújtott pitetésztát.

    3. Fektess rá két szelet sonkát, öt szelet mozzarella sajtot, öt szem félbevágott koktélparadicsomot úgy, ahogy a filmen látod.

    4. Szórd meg oreganóval, borssal, a szélét kend meg egy kis vízzel.

    5. Hajtogasd fel a széleit, alakíts belőle hosszú hurkát, majd tekerd csigaformába.

    6. A maradék négy lapot is töltsd meg, és tekerd a csiga köré.

    7. Kend meg tojás sárgájával a tetejét, és szórd meg bőven mákkal.

    8. Süsd 190 Celsius-fokon 30 percig.

    9. Még forrón vágd szeletekre.

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek