tóth gabi
Ronda az idõ? Készíts egy extra különleges vacsorát, hívd meg a barátaidat, és töltsetek el egy remek estét! A forgószél-pite mindenkit levesz majd a lábáról.
Dobd fel a ködös, hideg, reménytelen napot ezzel a remek lakomával. Már az elkészítése is élmény! Hát még az íze. Míg bemelegszik a sütő, elő is készítheted. Fél óra múlva már élvezhetitek is, kis vörösborral locsolgatva a finom falatokat.
1. Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, és vékonyan olajozd meg.
2. A munkaasztalra fektess le egy vékonyra nyújtott pitetésztát.
3. Fektess rá két szelet sonkát, öt szelet mozzarella sajtot, öt szem félbevágott koktélparadicsomot úgy, ahogy a filmen látod.
4. Szórd meg oreganóval, borssal, a szélét kend meg egy kis vízzel.
5. Hajtogasd fel a széleit, alakíts belőle hosszú hurkát, majd tekerd csigaformába.
6. A maradék négy lapot is töltsd meg, és tekerd a csiga köré.
7. Kend meg tojás sárgájával a tetejét, és szórd meg bőven mákkal.
8. Süsd 190 Celsius-fokon 30 percig.
9. Még forrón vágd szeletekre.