"Magyar Péter nem az akinek látszik"- a volt barátnő szavai beigazolódtak

POLITIK
Létrehozva: 2017.02.26.

Ez a bundás kenyér lesz a tavasz legnagyobb slágere

Gyönyörû, nõies villásreggeli. Tökéletes egy barátnõd vagy az édesanyád születésnapjára. Ne fukarkodj a rózsaszín szirmokkal a díszítésnél!

Ezt a gyönyörű, nőies villásreggelit meglepetésként elkészítheted egy barátnőd vagy az anyukád szülinapjára is.

Este összeállítod, tepsiben berakod a hűtőbe, másnap reggel csak betolod a sütőbe.

Előkészítés: 15 perc, sütési idő: 45 perc.

Hozzávalók:

  • 5 egész tojás
  • 3 tojás sárgája
  • 2 ½ csésze kókusztej (a legfinomabb konzerv kókusztejjel vagy teljes tejjel)
  • ¼ csésze méz
  • 1 ek. vanília kivonat
  • 1 tk. rózsavíz
  • ½ tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. frissen reszelt szerecsendió (kb. ¼)
  • ½ t.k só
  • 1 egész fonott kalács, elszeletelve
  • 800 g mirelit vagy friss málna ( 5 dkg belőle a tetejére, díszítésnek)
  • juharszirup és porcukor a tálalásnál
  • ½ csésze mandulaforgács
  • ¼ csésze cukrozatlan kókuszpehely
  • 2 ek. vaj (hidegen)
  • 1 ek. barna cukor
  • Elkészítés:

    1. Olajozz ki egy 22x32 cm-es tepsit.

    2. Egy nagy tálban keverd össze a tojásokat, a tojás sárgákat, a kókusztejet, a mézet, a vaníliát, a rózsavizet, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót.

    3. Mártsd be egyenként a kalácsszeleteket a tojásos keverékbe. Hagyd 1-1 percig benne állni a szeleteket, hogy jól megszívják magukat.

    4. Szépen rendezd el a tojásos kalácsszeleteket a kiolajozott tepsiben. Öntsd rájuk a maradék tojásos mártást.

    5. Szórd a málna felét a szeletek közé és a tetejükre.

    6. Egy közepes tálban keverd össze a mandulát, a kókuszpelyhet, a barna cukrot. A kezeddel dolgozd a keverékbe a vajat.

    7. A mandulás keveréket oszd el a kalácsszeleteken, majd szórd meg a tetejét egy marék mandulával.

    8. Takard le, és hűtsd be legalább 1 órára, de akár egy éjjelre.

    9. Melegítsd a sütőt 190 Celsius-fokra, és süsd 45-50 percig, vagy míg a kalács aranysárga és ropogós nem lesz. (Ha elkezdene barnulni a teteje, gyorsan takard le fóliával, és úgy süsd).

    10. Tálaláskor szórd meg ízlés szerint porcukorral és/vagy juharsziruppal.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek