kulcsár edina
Gyönyörû, nõies villásreggeli. Tökéletes egy barátnõd vagy az édesanyád születésnapjára. Ne fukarkodj a rózsaszín szirmokkal a díszítésnél!
Ezt a gyönyörű, nőies villásreggelit meglepetésként elkészítheted egy barátnőd vagy az anyukád szülinapjára is.
Este összeállítod, tepsiben berakod a hűtőbe, másnap reggel csak betolod a sütőbe.
Előkészítés: 15 perc, sütési idő: 45 perc.
1. Olajozz ki egy 22x32 cm-es tepsit.
2. Egy nagy tálban keverd össze a tojásokat, a tojás sárgákat, a kókusztejet, a mézet, a vaníliát, a rózsavizet, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót.
3. Mártsd be egyenként a kalácsszeleteket a tojásos keverékbe. Hagyd 1-1 percig benne állni a szeleteket, hogy jól megszívják magukat.
4. Szépen rendezd el a tojásos kalácsszeleteket a kiolajozott tepsiben. Öntsd rájuk a maradék tojásos mártást.
5. Szórd a málna felét a szeletek közé és a tetejükre.
6. Egy közepes tálban keverd össze a mandulát, a kókuszpelyhet, a barna cukrot. A kezeddel dolgozd a keverékbe a vajat.
7. A mandulás keveréket oszd el a kalácsszeleteken, majd szórd meg a tetejét egy marék mandulával.
8. Takard le, és hűtsd be legalább 1 órára, de akár egy éjjelre.
9. Melegítsd a sütőt 190 Celsius-fokra, és süsd 45-50 percig, vagy míg a kalács aranysárga és ropogós nem lesz. (Ha elkezdene barnulni a teteje, gyorsan takard le fóliával, és úgy süsd).
10. Tálaláskor szórd meg ízlés szerint porcukorral és/vagy juharsziruppal.