RETRO RÁDIÓ

Soha többé szénhidrát: Tejfölös sajtmuffin liszt nélkül

Soha többé szénhidrát: Tejfölös sajtmuffin liszt nélkül
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 01. 23. 07:45

Délig kitartó reggelire vágysz, vagy ennél valamit két fõétkezés között? A tejfölös sajtmuffint elõre is elkészítheted, ha megéhezel, csak fel kell melegítened a mikróban.

Ahhoz, hogy reggeli után sokáig ne kopogjon a szemed az éhségtől, sok fehérjére és zsiradékra van szükséged a nap első étkezésénél. Ez a tejfölös sajtmuffin pontosan ezt tudja, tehát számíthatsz rá, hogy a nap első felében egyenletes marad a vércukorszinted, így nem fogsz éhezni. Akár dupla, vagy tripla mennyiséget is készíthetsz belőle: a hűtőben 5 napig tárolhatod, a mélyhűtőben pedig még tovább: a rohanós reggeleken csak be kell tenned a mikróba, hogy megmelegítsd.

Tejfölös sajtmuffin liszt nélkül

Hozzávalók 6 muffinhoz:

1 csésze mandulaliszt

2,5 evőkanál kókuszliszt

1 teáskanál sütőpor

2 csipet só

2 csipet fehér bors

2 tojás

2 teáskanál vörösborecet

negyed csésze tejföl

negyed csésze reszelt sajt

12 dkg bacon szalonna

3 dkg vaj

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius-fokra.

2. Botmixerrel dolgozd össze a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a sütőport, a sót és a borsot, majd add hozzá a tojásokat, az ecetet, a tejfölt és a sajtot. Keverd őket simára.

3. Közepes tűzön, serpenyőben pirítsd a szalonnát 5 percig, majd add hozzá a vajat.

4. Keverd hosszá a vajas szalonnát a többi hozzávalóhoz.

5. A tésztát oszd el egyenlően a kizsírozott muffinsütő 6 formácskája között. Nem fog nagyon megemelkedni, nyugodtan töltsd meg a formát.

6. Süsd 15-18 percig, tűpróbával ellenőrizd, hogy megsültek-e.

7. Edd meg még melegen, kevés tejföllel vagy vajjal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.