kulcsár edina
Délig kitartó reggelire vágysz, vagy ennél valamit két fõétkezés között? A tejfölös sajtmuffint elõre is elkészítheted, ha megéhezel, csak fel kell melegítened a mikróban.
Ahhoz, hogy reggeli után sokáig ne kopogjon a szemed az éhségtől, sok fehérjére és zsiradékra van szükséged a nap első étkezésénél. Ez a tejfölös sajtmuffin pontosan ezt tudja, tehát számíthatsz rá, hogy a nap első felében egyenletes marad a vércukorszinted, így nem fogsz éhezni. Akár dupla, vagy tripla mennyiséget is készíthetsz belőle: a hűtőben 5 napig tárolhatod, a mélyhűtőben pedig még tovább: a rohanós reggeleken csak be kell tenned a mikróba, hogy megmelegítsd.
Hozzávalók 6 muffinhoz:
1 csésze mandulaliszt
2,5 evőkanál kókuszliszt
1 teáskanál sütőpor
2 csipet só
2 csipet fehér bors
2 tojás
2 teáskanál vörösborecet
negyed csésze tejföl
negyed csésze reszelt sajt
12 dkg bacon szalonna
3 dkg vaj
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius-fokra.
2. Botmixerrel dolgozd össze a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a sütőport, a sót és a borsot, majd add hozzá a tojásokat, az ecetet, a tejfölt és a sajtot. Keverd őket simára.
3. Közepes tűzön, serpenyőben pirítsd a szalonnát 5 percig, majd add hozzá a vajat.
4. Keverd hosszá a vajas szalonnát a többi hozzávalóhoz.
5. A tésztát oszd el egyenlően a kizsírozott muffinsütő 6 formácskája között. Nem fog nagyon megemelkedni, nyugodtan töltsd meg a formát.
6. Süsd 15-18 percig, tűpróbával ellenőrizd, hogy megsültek-e.
7. Edd meg még melegen, kevés tejföllel vagy vajjal.