tóth gabi
Hogy szereted a tükörtojást? Amikor még kicsit folyós a sárgája? Vagy amikor már teljesen megkötött? Garantáljuk, így még biztosan nem etted!
A tojás valóságos tápanyagbomba: annyi vitamin és ásványi anyag van benne, mint szinte semelyik más élelmiszerben sem. Reggelire pedig az egyik legjobb választás, hiszen egyenletes marad tőle a vércukorszinted, és délig garantáltan nem akarsz mást enni. A ráérősebb, hétvégi reggelek sztárja lehet ez a finom, sonkás-pirítósos tükörtojás.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1.Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra.
2. Vajazd meg a kenyérszeleteket mindkét oldalukon, és a közepükből pohárral vágj ki egy kisebb kört. Tedd a köröket egy sütőlapra vagy tepsire, a lyukas kenyérszeleteket pedig a másikra.
3. Süsd mindkét sütőlapon 4-6 percig a kenyereket, amíg az aljuk megpirul, majd fordítsd meg őket, hogy a pirított felük nézzen felfelé.
4. A lyukakba üss bele egy-egy tojást, majd szórd meg sonkával és sajttal.
5. Süsd 5-8 percig, amíg a tojás megköt annyira, amennyire szereted. Ha a kenyérből kivágott köröcskék nagyon megbarnulnának, még mielőtt a tojás megsül, vedd ki őket nyugodtan a sütőből.
6. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.