Létrehozva: 2017.01.28.

Pirítósba bújt a tükörtojás: így lett a hétvége sztárja

Hogy szereted a tükörtojást? Amikor még kicsit folyós a sárgája? Vagy amikor már teljesen megkötött? Garantáljuk, így még biztosan nem etted!

A tojás valóságos tápanyagbomba: annyi vitamin és ásványi anyag van benne, mint szinte semelyik más élelmiszerben sem. Reggelire pedig az egyik legjobb választás, hiszen egyenletes marad tőle a vércukorszinted, és délig garantáltan nem akarsz mást enni. A ráérősebb, hétvégi reggelek sztárja lehet ez a finom, sonkás-pirítósos tükörtojás.

Sonkás-pirítósos tükörtojás

Hozzávalók:

  • kevés vaj
  • 6 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 6 tojás
  • 1/4 csésze kockára vágott sonka
  • 1/4 csésze reszelt sajt
  • kevés apróra vágott petrezselyem a díszítéshez
  • Így készítsd el:

    1.Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra.

    2. Vajazd meg a kenyérszeleteket mindkét oldalukon, és a közepükből pohárral vágj ki egy kisebb kört. Tedd a köröket egy sütőlapra vagy tepsire, a lyukas kenyérszeleteket pedig a másikra.

    3. Süsd mindkét sütőlapon 4-6 percig a kenyereket, amíg az aljuk megpirul, majd fordítsd meg őket, hogy a pirított felük nézzen felfelé.

    4. A lyukakba üss bele egy-egy tojást, majd szórd meg sonkával és sajttal.

    5. Süsd 5-8 percig, amíg a tojás megköt annyira, amennyire szereted. Ha a kenyérből kivágott köröcskék nagyon megbarnulnának, még mielőtt a tojás megsül, vedd ki őket nyugodtan a sütőből.

    6. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek