RETRO RÁDIÓ

Pirítósba bújt a tükörtojás: így lett a hétvége sztárja

Pirítósba bújt a tükörtojás: így lett a hétvége sztárja
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 01. 28. 09:00

Hogy szereted a tükörtojást? Amikor még kicsit folyós a sárgája? Vagy amikor már teljesen megkötött? Garantáljuk, így még biztosan nem etted!

A tojás valóságos tápanyagbomba: annyi vitamin és ásványi anyag van benne, mint szinte semelyik más élelmiszerben sem. Reggelire pedig az egyik legjobb választás, hiszen egyenletes marad tőle a vércukorszinted, és délig garantáltan nem akarsz mást enni. A ráérősebb, hétvégi reggelek sztárja lehet ez a finom, sonkás-pirítósos tükörtojás.

Sonkás-pirítósos tükörtojás

Hozzávalók:

  • kevés vaj
  • 6 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 6 tojás
  • 1/4 csésze kockára vágott sonka
  • 1/4 csésze reszelt sajt
  • kevés apróra vágott petrezselyem a díszítéshez
  • Így készítsd el:

    1.Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra.

    2. Vajazd meg a kenyérszeleteket mindkét oldalukon, és a közepükből pohárral vágj ki egy kisebb kört. Tedd a köröket egy sütőlapra vagy tepsire, a lyukas kenyérszeleteket pedig a másikra.

    3. Süsd mindkét sütőlapon 4-6 percig a kenyereket, amíg az aljuk megpirul, majd fordítsd meg őket, hogy a pirított felük nézzen felfelé.

    4. A lyukakba üss bele egy-egy tojást, majd szórd meg sonkával és sajttal.

    5. Süsd 5-8 percig, amíg a tojás megköt annyira, amennyire szereted. Ha a kenyérből kivágott köröcskék nagyon megbarnulnának, még mielőtt a tojás megsül, vedd ki őket nyugodtan a sütőből.

    6. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.