RETRO RÁDIÓ

Ez a málnás zabpelyhes muffin egy álom: Öröm a diéta!

Ez a málnás zabpelyhes muffin egy álom: Öröm a diéta!
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2017. 01. 02. 12:38

Ez a diétás muffin úgy eltelít, hogy órákig nem leszel éhes utána. Büntetlenül eheted és bármikor elmajszolhatod, ha megéheznél.

Ez az igazán laktató és finom, a tél egyik kedvelt sütije. Tartalmas, de nem hizlaló összetevői garantálják, hogy jól lakj tőle anélkül, hogy megemelné a vércukor-szintedet.

 

Málnás zabpelyhes muffin

 

 

Hozzávalók:

  • 1 csésze apró szemű zabpehely
  • 1 csésze Norbi liszt
  • 2 banán
  • 1 dl görög joghurt
  • 1/2 dl tej
  • 2 tojás
  • 3 teáskanál Update1 Zero édesítő
  • 2 evőkanál kókusz zsír
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • pici só
  • 10 dkg mirelit málna
  • Így készül:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és készíts elő egy muffin sütőt, ha szükséges kend ki kókuszzsírral.

    2. Egy közepes edényben keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót.

    3.  Tedd aprítógépbe a banánokat, a zabpelyhet, a joghurtot, a kókuszzsírt, az édesítőt, a mandula tejet, a tojásokat és a vanília kivonatot. 30 másodpercig keverd, hogy egységes massza legyen.

    4. Öntsd ki egy nagyobb tálba, keverd hozzá a száraz összetevőket, majd óvatosan forgasd bele a fagyasztott málnát.

    5. Kanalazd a muffin sütő mélyedéseibe a masszát úgy, hogy kb. 3/4-ig legyenek. Tedd a sütőbe 20-25 percre, amíg arany barna nem lesz.

    Jó étvágyat!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.