Létrehozva: 2017.01.02.

Ez a málnás zabpelyhes muffin egy álom: Öröm a diéta!

Ez a diétás muffin úgy eltelít, hogy órákig nem leszel éhes utána. Büntetlenül eheted és bármikor elmajszolhatod, ha megéheznél.

Szerző Molnár Hédi

Ez az igazán laktató és finom, a tél egyik kedvelt sütije. Tartalmas, de nem hizlaló összetevői garantálják, hogy jól lakj tőle anélkül, hogy megemelné a vércukor-szintedet.

 

Málnás zabpelyhes muffin

 

 

Hozzávalók:

  • 1 csésze apró szemű zabpehely
  • 1 csésze Norbi liszt
  • 2 banán
  • 1 dl görög joghurt
  • 1/2 dl tej
  • 2 tojás
  • 3 teáskanál Update1 Zero édesítő
  • 2 evőkanál kókusz zsír
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • pici só
  • 10 dkg mirelit málna
  • Így készül:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és készíts elő egy muffin sütőt, ha szükséges kend ki kókuszzsírral.

    2. Egy közepes edényben keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót.

    3.  Tedd aprítógépbe a banánokat, a zabpelyhet, a joghurtot, a kókuszzsírt, az édesítőt, a mandula tejet, a tojásokat és a vanília kivonatot. 30 másodpercig keverd, hogy egységes massza legyen.

    4. Öntsd ki egy nagyobb tálba, keverd hozzá a száraz összetevőket, majd óvatosan forgasd bele a fagyasztott málnát.

    5. Kanalazd a muffin sütő mélyedéseibe a masszát úgy, hogy kb. 3/4-ig legyenek. Tedd a sütőbe 20-25 percre, amíg arany barna nem lesz.

    Jó étvágyat!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek