tóth gabi
Ez a finom, igazán magyaros étel mától büntetlenül ehetõ mindenki számára. Összetevõi egyszerre segítik, hogy beinduljon a fogyás és hogy ne ugorjon meg a vércukorszinted a fogyasztása után.
Eddig tiltólistán volt a diétázók számára ez régi, hagyományos magyar étel. Most már büntetlenül eheted, mivel a tésztája nem lódítja magasba a vércukorszintedet.
És miután jól lakták vele, hosszú órákig garantáltan nem leszel éhes a szuperfinom, de meglepően alacsony szénhidráttartalmú kenyérlángos után.
A tésztájából készíthetsz pizzát is, ebben az esetben minden olyan feltéttel megpakolhatod, melyek támogatnak a fogyásban. Jöhet sajt, sonka, hagyma esetleg szalámi, gomba, paradicsom, bazsalikom vagy amit éppen megkívánsz.
Hozzávalók:
a tésztához:
a tetejére:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Keverd össze egy tálban az összes száraz hozzávalót, add hozzá lassan adagolva a langyos vizet, és a kezeddel gyúrd egységes masszává az egészet. Ha túl lágy, adj hozzá még lisztet, ha túl kemény, akkor kevés langyos vízzel puhítsd.
3. Egy nagyobb tepsibe tegyél sütőpapírt, aminek olajozd be a felületét, a tésztát pedig simítsd rá egyenletesen az olajozott felületre.
4. Kend meg tejföllel, majd szórd rá a felkarikázott lila hagymát, és a felkockázott szalonnát.
5. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Szórd meg felkarikázott újhagymával, ha szereted. Még melegen szeleteld fel!
Tipp:
A tésztát használhatod pizzakészítésre is, akkor paradicsomszósz, sonka, gomba és sajt kerülhet a tetejére.