Létrehozva: 2017.01.11.

Chiamaggal készül a legújabb málnás kókuszcsók

Tarol a neten ez a szuper diétás finomság, nem véletlenül! Összes hozzávalója egészséges és gyorsítja a fogyást. Ráadásul nagyon finom: a kókuszos alaphoz remekül illeszkedik a savanykás málnaöntet.

Szerző Molnár Hédi

Ez az iszonyatosan finom ízharmóniájú kókuszos édesség pillanatok alatt elkészül és ugyanilyen gyorsan el is fogy.

Édes-savanykás ízpárosítása felejthetetlen élménnyé teszi

Ráadásul az összetevői alapján bármilyen diétába büntetlenül beleilleszthető. Mi több, nem kell visszafognod magad, mivel biztos lehetsz benne, hogy a fogyásodat segíted azzal, ha ezt a finomságot majszolod.

A titok az alapanyagokban rejlik!

A kókusz magas rosttartalmával és egészséges zsiradékával alacsonyan tartja a vércukor-szintet, a chiamag pedig amellett, hogy segíti a fogyást, magába szívja a nedvességet, eltelíti a gyomrot, így arról is gondoskodik, hogy sokáig ne legyél éhes.

Chiamagos kókuszcsók

Hozzávalók:

10 db kekszhez:

  • 1,5 csésze kókuszreszelék
  • 1 csésze mandula liszt
  • 1 csipet tengeri só
  • 1 evőkanál eritrit
  • 3 evőkanál szobahőmérsékletű kókusz zsír
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Málnaöntethez:

  • 1 doboz (20 dkg) fagyasztott málna
  • 1 evőkanál eritrit
  • 2 evőkanál chia mag
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1. A málnaöntethez a málnát és az eritritet forrald össze, majd add hozzá a chia magot. Majd főzd még kb. 2-3 percig lassú tűzön, míg besűrűsödik. A tűzről levéve add hozzá a vanília kivonatot. Ha kihűlt, tedd hűtőbe az öntetet 1-2 órára.

    2. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    3. Egy tálban keverd össze a kókuszreszeléket, a mandula lisztet és a sót, majd add hozzá a megolvasztott kókuszzsírt, majd az édesítőt és a vanília kivonatot.

    4. A massza száraz, morzsalékos marad, de ez normális. Egy evőkanál segítségével porciózz kb. 10 halmocskát a sütőpapíros tepsibe, majd mindegyik tetejébe nyomj az ujjaddal egy kis mélyedést. Tegyél ezekbe a kihűlt lekvárból.

    5. Süsd kb. 20 percig, de ügyelj arra, hogy nehogy megégjen az alja.

    6. Kihűlés után fogyaszd!

    TIPPEK:

    - Variálhatod azzal, hogy a mandula liszt helyett zabpehelylisztet használsz, így olcsóbban elkészítheted.

    - Eritrit helyett más, cukormentes szerrel (pl. stevia, Lovely Sweet) édesíted.

    - Cukor nélkül eltett málnalekvárral is készítheted, ebbe csak bele kell keverni sütés előtt a chiamagot.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek