tóth gabi
Hogyan készíts salátát vagy szendvicset csókálló vöröshagymával? Még a fonnyadt hagymát is megfiatalíthatod ezzel a trükkel!
Csodás salátát készítettél vagy éppen egy lehengerlő szendvicset. Jót akartál, és elkövetted a hibát: jó bőven megszórtad vörös- vagy lilahagymával. Az eredmény? Mindent betöltő hagymaíz! Hiába csökkented a felhasznált mennyiséget, a hagyma aromája mindent felülír. Itt a megoldás, hogyan blokkold a csípős, szúrós hatást, és tartsd meg a jellegzetes, finom hagyma aromát.
1. Pucold meg, és vékonyan szeleteld le a hagymát.
2. Egy tálban készíts jeges vizet. Tedd bele a szeletelt hagymát, és hagyd ázni 10 percig.
3. Hagyd lecsepegni, majd papír kéztörlővel itasd le róla a vizet. Száradás után tedd hűtőbe.
4. A hagyma üde, ropogósan friss lesz, nem csíp, nem lesz harsogóan szagos, zamata mégis megmarad. Még a kissé fonnyadt hagyma is megújul, és roppanós lesz újra.
A hagyma kéntartalma kioldódik a vízben, így megszabadítva a zöldséget a durva íz okozójától.