kulcsár edina
Édességre vágysz, de nem szeretnéd az egész napot a konyhában tölteni? Mutatunk 5 receptet, amelyekkel pár perc alatt lenyûgözõen finom, egyszemélyes tortácskát készíthetsz.
Néha megkívánod a sütit, de egy egész tepsivel igazán nem szeretnéd próbára tenni az akaraterődet? Ezek a receptek pár perc alatt elkészíthetőek, és egy személynek, csak egyetlen alkalomra szólnak.
7 perc alatt elkészül.
1. Tedd a vajat egy nagy bögrébe, és olvaszd fel a mikróban (15-30 mp). Szórd bele a kétféle cukrot, jól keverd el. Add hozzá a tojást, a vanília kivonatot, és kavard simára.
2. Öntsd a lisztet, a sütőport és a sót a keverékhez, és dolgozd vele össze. Kavard bele a csokoládéchips-et is.
3. Tedd a bögrét a mikróba, és süsd 1-2 percig, vagy míg a közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán nem húzod ki belőle. Azonnal fogyasztható.
Glutén-, cukor-, olajmentes. 10 perc előkészítés, 1 perc sütés.
1. Géppel keverd össze a datolyapasztához szükséges összes hozzávalót. (Lehet, hogy maradni fog egy kis datolyapaszta, de ennél kisebb mennyiséggel nem tud dolgozni a gép).
2. Jól elegyítsd a tésztához való anyagokat. Ragadós tésztát kapsz, de elég keményet ahhoz, hogy gombócokba hengerítsd.
3. A karamellöntethez valókat is keverd össze.
4. Csípj le egy darabot a tésztából, formálj belőle labdácskát. Ejtsd a karamellszószba. Egy kanál segítségével vond be mindenütt. Tedd mikrózható tálba. Ismételd a műveletet, míg el nem fogy a tészta. Kb. 8 golyó telik ki belőle.
Ez a tökéletes desszert: 2 perc alatt elkészül.
1. Egy kisebb, mikrózható tálban szórd meg az almát kristálycukorral és a fahéj felével. Kavargasd át.
2. Egy másik tálban keverd el a zabpelyhet a liszttel, a barnacukorral és a fahéj másik felével. Add hozzá az olvasztott vajat is, és jól vegyítsd össze.
3. Szedd az almás keverékre a zabpelyheset, és tedd mikróba 90-120 mp-re.
4. Tálald tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal a tetején.
10 perc tüsténkedés, és máris élvezheted a csodás desszertet! A tésztája lágy és kicsit szivacsos.
1. Egy nagy, mikrózható csészében, alacsony hőmérsékleten olvaszd meg a vajat. Keverd bele az összetört gyömbéres sütit, és jól lapítsd el a csésze aljában.
2. Egy kis tálban keverd össze a sütőtökpürét, a tojást, a tejet (vagy tejszínt), a barnacukrot és a fűszereket. Öntsd a gyömbéres alapra.
3. Tedd a csészét egy mikrózható tányérra, és a legerősebb álláson süsd 2-5 percig. (A sütés függ a mikród típusától is. Kezdd 2 perccel, majd 30 mp-re tedd vissza.) Folytasd, míg a süti közepébe szúrt kést tisztán húzod ki. A teteje talán nedvesnek tűnik, de ha kihűl, megszilárdul.
4. Tálaláshoz szórj a tetejére tört magokat, vagy nyomj rá egy kis tejszínhabot.
Ezzel a szivárványszínű, egyszemélyes tortácskával bárkit felköszönthetsz, ha nagyobbra nincs már időd. Ez 5 perc alatt elkészül!
1. Egy kis tálban jól keverd el a lisztet a cukorral, és a sütőporral. Öntsd bele a tejet, a vajat, a vanília-, és a mandula kivonatot, és elegyítsd sima tésztává. Gyorsan kavarj bele 1 ek. színes cukrot.
2. Öntsd a tésztát egy nagy, mikrózható bögrébe. (Egyenes, függőleges oldalúban sül a legegyenletesebben). Szórd rá a maradék, 1 tk. színes cukrot.
3. Magas hőmérsékleten süsd másfél percig (ez lehet fél perccel kevesebb vagy féllel több, sütődtől függően).
Tipp:
Ha születésnapot ünnepelsz, ne felejts el egy (vagy több!) színes gyertyát beleszúrni!