tóth gabi
Szenzációs újítás: sonkás-sajtos muffin, melynek közepében sül meg a tojás. Ízletes, laktató, mégis könnyû reggeli.
A 6 óriásmuffin elkészítése másfél óráig tart, de hidd el, megéri!
1. Melegítsd fel a sütőt 180 Celsius-fokra. Olajozd ki a hat óriás muffinsütő-mélyedést.
2. Helyezd a tojásokat egy közepes lábasba, és önts rájuk bő 1cm-nyi vizet. Amikor forr a víz, vedd le a lábast a tűzről, fedd le egy fedővel. Maradjon így 10-11 percig.
3. Emeld ki a tojásokat a lábasból, folyó hideg vizet ráengedve hagyd őket tökéletesen lehűlni. Fejtsd le a héjukat.
4. Mialatt főnek a tojások, forrósíts fel egy közepes méretű serpenyőt. Pirítsd benne aranybarnára és ropogósra a darabolt bacont. Ez 6-8 perc lesz. Szedd papír kéztörlőre, és hagyd kihűlni.
5. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt borsot, a sót, egy másikban pedig az olajat az íróval.
6. Öntsd a folyékony keveréket a szárazhoz, és jól elegyítsd. Kavard bele a lehűlt bacont, a mogyoróhagymát és a reszelt cheddart.
7. Merd át a tésztát az előkészített sütőformákba. Kb. 3 evőkanálnyi jut 1-1 üregbe. Ne töltsd tele, csak kétharmadáig.
8. Ültess mindegyikbe 1-1 megpucolt tojást, és óvatosan nyomd bele. A maradék tésztát elosztva fedd be a tojásokat.
9. Szórd meg a tetejüket 4-4 tk. reszelt cheddar sajttal, és told be a sütőbe. Süsd 17-20 percig. Akkor kész, amikor a sajt már aranybarna, és megolvadt a tetején. Kivéve a sütőből, fogyasztás előtt hagyd hűlni 5 percig.