Létrehozva: 2016.12.21.

Sütés nélkül készül a mennyei karácsonyi karamellszelet

Gyorsan, egyszerûen elkészíthetõ, mégis az ünnepi desszertek sztárja lehet ez ez édesség. Ráadásul igazán nem drága, hiszen háztartási kekszbõl is megcsinálhatod.

Már kész a terved, milyen karácsonyi édességeket fogsz készíteni, sőt a gyönyörűen kicirkalmazott mézeskalács hatalmas fémdobozokban várja az ünnepet? Ha szeretnél még egy rendkívül gyorsan, egyszerűen elkészíthető sütit, ami annyira sikeres lesz, hogy először fogy majd el, itt a tuti befutó.

Előkészítés: 25 perc, teljes idő: 1 óra 25 perc, 6 hozzávaló, 48 szelet.

HOZZÁVALÓK:

  • 90 darab négyszögletes keksz (40dkg-os doboz)
  • 1 doboz 40dkg-os sűrített tej
  • 1 csésze barnacukor
  • ½ csésze vaj
  • ¼ csésze tej
  • 30 dkg tejcsokoládé-chips
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Sütőpapírral bélelj ki egy 30-22cm-es tepsit. Spricceld meg sütőolajjal. Fektess az aljára 30 darab kekszet.

    2. Karamell: egy serpenyőben keverd össze a sűrített tejet, a barnacukrot, a vajat és a tejet. Folyamatos kavargatás közben, közepes lángon főzd, míg a vaj fel nem olvad. Kissé emeld a hőt forralásig, és további folytonos kevergetéssel forrald 5 percen át.

    3. Az elkészült karamell egyharmadát öntsd a leterített kekszekre, majd fedd le újabb harminc darabbal. Folytasd a karamell második harmadával. Ezután fektesd rá a maradék 30 kekszet, és fejezd be a megmaradt karamellel.

    4. Egy kis mikrózható tálban, lefedés nélkül, magas fokozaton 1-2 percig olvaszd simára a csokoládéchipset, 30 másodpercenként átkavarva. Egyenletesen oszd el a fölső karamellréteg tetején. Hűtsd be legalább 1 órára, míg megszilárdul. Vágd 6x8 sorra. Hagyd hűtőben letakarva 4 napig. Hűtőszekrényben, letakarva tartva, 1 hétig fogyasztható.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek