kulcsár edina
Ráérõsebb reggeleken készíts olyan villásreggelit, amelytõl délig garantáltan nem leszel éhes. A fehérjében gazdag szalonnás virslibomba órákig egyenletesen tartja a vércukor-szintedet, így már a nap elején beindítja a fogyást.
A szalonna és a virsli együtt valóságos ízorgiát eredményez, de fokozhatod a hatást kevés fokhagymaporral vagy csípős fűszerekkel. A fehérjében különösen gazdag, de szénhidrátot alig tartalmazó csodareggelitől nem kerül hintába a vércukorszinted, így hosszú órákig jóllakottnak érzed majd magad, és elkerülöd a finomított szénhidrátot. Több kutatás is igazolja, hogy aki reggel alaposan jóllakik, az egész nap kevesebbet fog enni, vagyis nagyon megéri reggelre ezt a finom villásreggelit választani.
Hozzávalók 6 adaghoz:
6 szál virsli
12 szelet bacon szalonna
5 dkg cheddar vagy trappista sajt
Fél teáskanál fokhagymapor
Só és bors ízlés szerint
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. A virslik oldalát vágd be egy kicsit, ide kerül majd a sajt.
2. A sajtot vágd keskeny csíkokra, és tömködd bele a virslibe.
3. Tekerj egy szelet szalonnát a virsli köré, majd folytasd a másik szelettel. Tűzd meg fogpiszkálóval a szalonnaszeleteket.
4. Olajozd be kissé a sütőrácsot, tegyél alá alufóliát, majd helyezd rá a virsliket. Fűszerezd fokhagymaporral, sóval, borssal.
5. Süsd 35-40 percig, amíg a szalonna ropogósra nem sül.
6. Tálald párolt zöldségekkel, vagy tejszínes, párolt spenóttal.