Létrehozva: 2016.12.30.

Imádod a csokit? Az új édesség a kedvenced lesz, kávé mellé tökéletes

Ez a csokipohár, málnás csokihabbal töltve, minden csokoládérajongó álma.

Az ízekben gazdag töltelék csodás harmóniában egyesül a szádban a kemény csokihéjjal és a friss málna üdítő textúrájával.

Előkészítés: 30 perc+hűtési idő, elkészítés: 40 perc+hűtési idő. 6 adag készül az alábbi hozzávalókból.

HOZZÁVALÓK:

Csokoládécsészéhez:

  • 200g fekete csokoládé (55-70%-os)
  • 6 db alumínium muffin forma
  • Málnapüréhez:

  • 150g friss vagy mélyhűtött málna
  • 1 ¼ csésze (50g) cukor
  • Csokoládés-málnás töltelékhez:

  • 200g fekete csokoládé (55-70%-os)
  • 1 ¼ csésze (300g tejszín (hideg)
  • málnapüré
  • Tetejére:

  • friss málna
  • porcukor
  •  

    ELKÉSZÍTÉS:

    Csokoládécsésze:

    1. Oszd kétfelé a csokoládét: 160 grammra és 40 grammra. Helyezd a 160 grammos darabot  egy hőálló edénybe, és gyöngyöző víz fölött melegítsd 40-46 Celsius-fokosra. Vedd le a tűzről. Add hozzá a 40 grammos csokoládét, és keverd simára.

    2. Tölts meg egy alumíniumformát szűken félig az olvadt csokoládéval, és addig forgasd, míg vastag kéregben be nem vonja egészen a tetejéig. A maradék csokoládét öntsd vissza a tálba. Fejjel lefelé fordítva tedd a bevont formát egy sütőpapírral fedett tálcára, és folytasd a következővel. Ha közben túlságosan megmerevedett a csokoládé, ismét olvaszd fel.

    3. A csokival bélelt formákat tedd hűtőbe legalább 30 percre, vagy míg meg nem keményednek. Akár pár nappal előbb is elkészítheted, és hűtőben várják, míg meg nem töltöd mindet.

    4. Készítsd el a málnapürét. A málnát és a cukrot egy kis serpenyőben tedd tűzre, és forrald föl. Kis lángon főzd 5-10 percig, majd vedd le a tűzről. Szűrőn keresztülpréselve távolítsd el a magokat. Tedd félre.

    5. A csokoládétöltelékhez tedd a csokit egy hőálló edénybe, és gyöngyöző víz fölé állítva olvaszd meg. Kavard bele a málnapürét.

    6. Verd fel keményre a tejszínt, és egyharmad részét keverd bele a málnás-csokis mixhez. Kavard simára.

    7. Most a tejszínes-málnás-csokis keveréket öntsd a maradék, fölvert tejszínhez, és jól elegyítsd.

    8. Vedd ki a hűtőből a behűtött formákat. Ejts kis vágást az alumíniumforma felső szélén, és óvatosan távolítsd el a csokiról. Töltsd meg a csokicsészéket a málnás-csokis krémmel, és hűtsd be legalább 2 órára.

    9. Ha jól megszilárdultak, pakold meg a tetejüket friss málnával, és szórd meg porcukorral.

    Tipp:                                                                                    

    Az előkészített, hűtőben tartott csokoládékelyheket töltheted akár fagylalttal, tejszínhabbal, gyümölcsökkel, bármilyen habbal.

     

    Az elkészítésben segít a videó: 

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -