tóth gabi
Liszt és olaj nélkül készült ez a szuper rántott hús! Isteni finom és végre lelkiismeret-furdalás nélkül ehetjük, mert ez tényleg egészséges változat!
Csodálatos illat, mesés íz. Ezt ígéri ez a fantasztikusan finom csirkesült, melynek különlegessége, hogy megjelenésre és ízre szinte megszólalásig olyan, mint a rántott hús, csakhogy ezt olyan alapanyagokba panírozod, melyek alig tartalmaznak szénhidrátot. Lisztnek nyoma sincs a bundában, szerepét finomra reszelt parmezánsajt vette át, ehhez kevered hozzá a csökkentett CH-jú morzsát.
Így a hús egészséges panírban sül ki, mégpedig minimális zsiradékkal!
Ennek a technikának nagy előnye, hogy a sajt miatt plusz ízt kap a hús, másrészt sokkal gyorsabban és egyszerűbben el is készíthető. Nem kell pepecselni a rétegekkel és a sütéssel, mindössze két lépés az egész!
Hozzávalók:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Keverd össze egy mély tányérban a morzsát, a parmezánt, a sót, borsot és a petrezselymet.
3. Egy másik mélytányérban az olvasztott vajat a citromlevet és a préselt fokhagymát keverd össze.
4. A megmosott fél csirke melleket először a vajas keverékbe forgasd bele, majd következik a morzsás sajtos réteg.
5. A "bepanírozott" csirkemelleket egy hőálló tepsibe téve tedd a forró sütőbe 40 percre. Kb. a sütési idő felénél kapcsolt 160 fokra hőfokot. Fantasztikusan finom lesz!