Létrehozva: 2016.12.22.

Az ünnepi asztal sztárja: Cukormentes kókuszpite

Ettõl a kókuszkrémes pitétõl elalélsz, olyan különleges. A tésztája könnyû, habos és nem utolsó sorban gluténmentes. A karácsonyi menü kedvence lehet.

A kókuszos töltelék sima, krémes, és tökéletesen habos marad, nem esik össze. 12 szelet lesz belőle, de olyan tartalmas, hogy akár 16 személynek is elég.

HOZZÁVALÓK:

Tésztához:

  • ¼ csésze vaj, olvasztva
  • ½ csésze mandulaliszt, vagy Norbi liszt
  • 2 tojás
  • ¼ csésze diétás édesítőszer (Update Zero)
  • ¼ tk só
  • ½ csésze kókuszliszt, megszitálva
  • 1/3 csésze édesítés nélküli kókuszreszelék
  • Töltelékhez:

  • 37dkg konzerv kókusztej (zsíros)
  • 3 tojás sárgája
  • 1/4 csésze édesítő
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 ek keményítő
  • ½ csésze édesítés nélküli kókuszreszelék (megpirítva)
  • 1 tk ízesítés nélküli zselatin
  • 2 ek víz
  • 2 csésze zsíros tejszín
  • 3 ek diétás édesítő
  • 34 dkg sajtkrém, felpuhítva
  • ELKÉSZÍTÉS:

    A tészta:

    1. Egy nagy tálban olvaszd fel a vajat.

    2. Add hozzá a mandulalisztet, tojásokat, sót, és jól keverd össze.

    3. Szórd bele a kókuszlisztet és a kókuszreszeléket. Dolgozd össze, míg tészta állagot nem kapsz. Nyújtsd ki a tésztát két sütőpapír között.

    4. Távolítsd el a fölső papírt a tésztáról, és az alsóval együtt tedd a tésztát egy pitesütő formába.

    5. Ujjaiddal gyengéden nyomogatva gyógyítsd be a repedéseket, egyenetlenségeket. Egy villával ritkásan lyukaszd át a tésztát.

    6. Süsd 10 percig 205 Celsius fokon, majd hagyd kihűlni.

    Töltelék:

    1. Forrósítsd meg a kókusztejet, de ne forrald. Eközben egy kis tálban  egy villával jól verd föl a sárgájákat.

    2. Amikor már forró a kókusztej, 4 evőkanálnyit belőle, kis adagokban lassan keverj a sárgájákhoz. Egy villával gyors mozdulatokkal keverd simára.

    3. Lassan öntsd a tojássárgájás keveréket a forró kókusztejhez.

    4. Vedd kicsire a hőt, és óvatosan szórd bele az édesítőt és a keményítőt.

    5. Főzd 3-4 percig, amíg be nem sűrűsödik, majd vedd le a lángról.

    6. Kavard bele a vaníliakivonatot.

    7. Kanalazd át egy közepes tálba, és takard le szorosan egy műanyag fóliával. Érjen bele, hogy ne képződhessen rajta kéreg. Tedd hűtőbe legalább 4 órára.

    8. Terítsd el a kókuszreszeléket egy tepsiben. Pirítsd 190 Celsius fokon aranybarnára (kb.3-5 perc). Vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.

    9. Önts 1 ek vizet egy kis tálba, és szórd a zselatint a tetejére. Ha megpuhult, önts hozzá 1 ek forró vizet, és kevergesd, míg a zselatin tökéletesen el nem olvad.

    10. Egy elektromos keverővel verd föl a tejszínt az 1 tk vaníliával és 3 ek édesítővel míg puha csúcsot nem formál. Lassan öntsd hozzá a feloldódott zselatint, és keverd keményre.

    11. Egy nagy tálban verd könnyűre és habosra a sajtkrémet. Lassan kavard hozzá a lehűlt kókuszkrémet. Türelemmel keverd, adj időt neki, hogy szép sima legyen.

    12. A felvert tejszín felét keverd bele a sajtkrémbe.

    13.Borítsd a kókuszos puding keveréket a kihűlt tésztára. Vond be a  megmaradt tejszínhab keverékkel, és szórd rá a pirított kókuszreszeléket. Legalább 4 óráig hűtsd be.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek