kulcsár edina
Ettõl a kókuszkrémes pitétõl elalélsz, olyan különleges. A tésztája könnyû, habos és nem utolsó sorban gluténmentes. A karácsonyi menü kedvence lehet.
A kókuszos töltelék sima, krémes, és tökéletesen habos marad, nem esik össze. 12 szelet lesz belőle, de olyan tartalmas, hogy akár 16 személynek is elég.
1. Egy nagy tálban olvaszd fel a vajat.
2. Add hozzá a mandulalisztet, tojásokat, sót, és jól keverd össze.
3. Szórd bele a kókuszlisztet és a kókuszreszeléket. Dolgozd össze, míg tészta állagot nem kapsz. Nyújtsd ki a tésztát két sütőpapír között.
4. Távolítsd el a fölső papírt a tésztáról, és az alsóval együtt tedd a tésztát egy pitesütő formába.
5. Ujjaiddal gyengéden nyomogatva gyógyítsd be a repedéseket, egyenetlenségeket. Egy villával ritkásan lyukaszd át a tésztát.
6. Süsd 10 percig 205 Celsius fokon, majd hagyd kihűlni.
1. Forrósítsd meg a kókusztejet, de ne forrald. Eközben egy kis tálban egy villával jól verd föl a sárgájákat.
2. Amikor már forró a kókusztej, 4 evőkanálnyit belőle, kis adagokban lassan keverj a sárgájákhoz. Egy villával gyors mozdulatokkal keverd simára.
3. Lassan öntsd a tojássárgájás keveréket a forró kókusztejhez.
4. Vedd kicsire a hőt, és óvatosan szórd bele az édesítőt és a keményítőt.
5. Főzd 3-4 percig, amíg be nem sűrűsödik, majd vedd le a lángról.
6. Kavard bele a vaníliakivonatot.
7. Kanalazd át egy közepes tálba, és takard le szorosan egy műanyag fóliával. Érjen bele, hogy ne képződhessen rajta kéreg. Tedd hűtőbe legalább 4 órára.
8. Terítsd el a kókuszreszeléket egy tepsiben. Pirítsd 190 Celsius fokon aranybarnára (kb.3-5 perc). Vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.
9. Önts 1 ek vizet egy kis tálba, és szórd a zselatint a tetejére. Ha megpuhult, önts hozzá 1 ek forró vizet, és kevergesd, míg a zselatin tökéletesen el nem olvad.
10. Egy elektromos keverővel verd föl a tejszínt az 1 tk vaníliával és 3 ek édesítővel míg puha csúcsot nem formál. Lassan öntsd hozzá a feloldódott zselatint, és keverd keményre.
11. Egy nagy tálban verd könnyűre és habosra a sajtkrémet. Lassan kavard hozzá a lehűlt kókuszkrémet. Türelemmel keverd, adj időt neki, hogy szép sima legyen.
12. A felvert tejszín felét keverd bele a sajtkrémbe.
13.Borítsd a kókuszos puding keveréket a kihűlt tésztára. Vond be a megmaradt tejszínhab keverékkel, és szórd rá a pirított kókuszreszeléket. Legalább 4 óráig hűtsd be.