RETRO RÁDIÓ

Az ünnepi asztal sztárja: Cukormentes kókuszpite

Az ünnepi asztal sztárja: Cukormentes kókuszpite
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 12. 22. 10:16

Ettõl a kókuszkrémes pitétõl elalélsz, olyan különleges. A tésztája könnyû, habos és nem utolsó sorban gluténmentes. A karácsonyi menü kedvence lehet.

A kókuszos töltelék sima, krémes, és tökéletesen habos marad, nem esik össze. 12 szelet lesz belőle, de olyan tartalmas, hogy akár 16 személynek is elég.

HOZZÁVALÓK:

Tésztához:

  • ¼ csésze vaj, olvasztva
  • ½ csésze mandulaliszt, vagy Norbi liszt
  • 2 tojás
  • ¼ csésze diétás édesítőszer (Update Zero)
  • ¼ tk só
  • ½ csésze kókuszliszt, megszitálva
  • 1/3 csésze édesítés nélküli kókuszreszelék
  • Töltelékhez:

  • 37dkg konzerv kókusztej (zsíros)
  • 3 tojás sárgája
  • 1/4 csésze édesítő
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 ek keményítő
  • ½ csésze édesítés nélküli kókuszreszelék (megpirítva)
  • 1 tk ízesítés nélküli zselatin
  • 2 ek víz
  • 2 csésze zsíros tejszín
  • 3 ek diétás édesítő
  • 34 dkg sajtkrém, felpuhítva
  • ELKÉSZÍTÉS:

    A tészta:

    1. Egy nagy tálban olvaszd fel a vajat.

    2. Add hozzá a mandulalisztet, tojásokat, sót, és jól keverd össze.

    3. Szórd bele a kókuszlisztet és a kókuszreszeléket. Dolgozd össze, míg tészta állagot nem kapsz. Nyújtsd ki a tésztát két sütőpapír között.

    4. Távolítsd el a fölső papírt a tésztáról, és az alsóval együtt tedd a tésztát egy pitesütő formába.

    5. Ujjaiddal gyengéden nyomogatva gyógyítsd be a repedéseket, egyenetlenségeket. Egy villával ritkásan lyukaszd át a tésztát.

    6. Süsd 10 percig 205 Celsius fokon, majd hagyd kihűlni.

    Töltelék:

    1. Forrósítsd meg a kókusztejet, de ne forrald. Eközben egy kis tálban  egy villával jól verd föl a sárgájákat.

    2. Amikor már forró a kókusztej, 4 evőkanálnyit belőle, kis adagokban lassan keverj a sárgájákhoz. Egy villával gyors mozdulatokkal keverd simára.

    3. Lassan öntsd a tojássárgájás keveréket a forró kókusztejhez.

    4. Vedd kicsire a hőt, és óvatosan szórd bele az édesítőt és a keményítőt.

    5. Főzd 3-4 percig, amíg be nem sűrűsödik, majd vedd le a lángról.

    6. Kavard bele a vaníliakivonatot.

    7. Kanalazd át egy közepes tálba, és takard le szorosan egy műanyag fóliával. Érjen bele, hogy ne képződhessen rajta kéreg. Tedd hűtőbe legalább 4 órára.

    8. Terítsd el a kókuszreszeléket egy tepsiben. Pirítsd 190 Celsius fokon aranybarnára (kb.3-5 perc). Vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.

    9. Önts 1 ek vizet egy kis tálba, és szórd a zselatint a tetejére. Ha megpuhult, önts hozzá 1 ek forró vizet, és kevergesd, míg a zselatin tökéletesen el nem olvad.

    10. Egy elektromos keverővel verd föl a tejszínt az 1 tk vaníliával és 3 ek édesítővel míg puha csúcsot nem formál. Lassan öntsd hozzá a feloldódott zselatint, és keverd keményre.

    11. Egy nagy tálban verd könnyűre és habosra a sajtkrémet. Lassan kavard hozzá a lehűlt kókuszkrémet. Türelemmel keverd, adj időt neki, hogy szép sima legyen.

    12. A felvert tejszín felét keverd bele a sajtkrémbe.

    13.Borítsd a kókuszos puding keveréket a kihűlt tésztára. Vond be a  megmaradt tejszínhab keverékkel, és szórd rá a pirított kókuszreszeléket. Legalább 4 óráig hűtsd be.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.