RETRO RÁDIÓ

A legfinomabb tükörtojás, amit valaha ettél! Órákig nem leszel éhes!

A legfinomabb tükörtojás, amit valaha ettél! Órákig nem leszel éhes!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 12. 06. 08:49

Azt hitted, hogy a tükörtojáson nem lehet mit újítani? Tévedés! Bemutatjuk az ír tükörtojást, amitõl egészen új fogalmaid lesznek errõl az isteni reggelirõl!

Szereted a tojást reggelire, de a tükörtojás kissé már unalmas? Próbáld ki az ír tükörtojást! Nemcsak a kinézete újszerű, hanem az íze is! Fehérjében és rostokban is gazdag, szénhidrát viszont alig van benne, nem emeli meg túlságosan hirtelen a vércukorszintedet. Épp ezért hosszú órákig nem leszel éhes, simán kitartasz majd az egészséges ebédig.

Ír tükörtojás párolt spenóttal

Hozzávalók (egy személyre)

  • 2 nagyobb tojás
  • 2 karika zöldpaprika (kb. 2 cm vastag)
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1 maréknyi bébispenót
  • 5 dkg csésze szeletelt bacon-szalonna
  • 1 evőkanál vaj
  • só és bors, ízlés szerint
  • Így készítsd el:

    1. Vágj a paprikából két, körülbelül 2 cm vastag karikát. A többit tedd félre a salátádhoz vagy a reggeli mellé.

    2. Vajazz ki egy tapadásmentes serpenyőt, és tedd bele a paprika-karikákat. Süsd az egyik oldalát körülbelül 3 percig, majd üss a paprika karikákba 1-1 tojást.

    3. Ízesítsd sóval és borssal, és süsd készre, tedd félre egy tányéron.

    4. Egy másik serpenyőben pirítsd zsírjára a szalonnát, majd ezen az apróra vágott hagymát. Add hozzá a szeletelt szalonnát, és azt is pirítsd egy darabig. Majd forgasd bele a bébispenótot, sózd és borsozd. Amint összezuhannak a levelek, már tálalhatod is!

    Jó étvágyat!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.