Létrehozva: 2016.12.06.

A legfinomabb tükörtojás, amit valaha ettél! Órákig nem leszel éhes!

Azt hitted, hogy a tükörtojáson nem lehet mit újítani? Tévedés! Bemutatjuk az ír tükörtojást, amitõl egészen új fogalmaid lesznek errõl az isteni reggelirõl!

Szereted a tojást reggelire, de a tükörtojás kissé már unalmas? Próbáld ki az ír tükörtojást! Nemcsak a kinézete újszerű, hanem az íze is! Fehérjében és rostokban is gazdag, szénhidrát viszont alig van benne, nem emeli meg túlságosan hirtelen a vércukorszintedet. Épp ezért hosszú órákig nem leszel éhes, simán kitartasz majd az egészséges ebédig.

Ír tükörtojás párolt spenóttal

Hozzávalók (egy személyre)

  • 2 nagyobb tojás
  • 2 karika zöldpaprika (kb. 2 cm vastag)
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1 maréknyi bébispenót
  • 5 dkg csésze szeletelt bacon-szalonna
  • 1 evőkanál vaj
  • só és bors, ízlés szerint
  • Így készítsd el:

    1. Vágj a paprikából két, körülbelül 2 cm vastag karikát. A többit tedd félre a salátádhoz vagy a reggeli mellé.

    2. Vajazz ki egy tapadásmentes serpenyőt, és tedd bele a paprika-karikákat. Süsd az egyik oldalát körülbelül 3 percig, majd üss a paprika karikákba 1-1 tojást.

    3. Ízesítsd sóval és borssal, és süsd készre, tedd félre egy tányéron.

    4. Egy másik serpenyőben pirítsd zsírjára a szalonnát, majd ezen az apróra vágott hagymát. Add hozzá a szeletelt szalonnát, és azt is pirítsd egy darabig. Majd forgasd bele a bébispenótot, sózd és borsozd. Amint összezuhannak a levelek, már tálalhatod is!

    Jó étvágyat!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek