tóth gabi
Azt hitted, hogy a tükörtojáson nem lehet mit újítani? Tévedés! Bemutatjuk az ír tükörtojást, amitõl egészen új fogalmaid lesznek errõl az isteni reggelirõl!
Szereted a tojást reggelire, de a tükörtojás kissé már unalmas? Próbáld ki az ír tükörtojást! Nemcsak a kinézete újszerű, hanem az íze is! Fehérjében és rostokban is gazdag, szénhidrát viszont alig van benne, nem emeli meg túlságosan hirtelen a vércukorszintedet. Épp ezért hosszú órákig nem leszel éhes, simán kitartasz majd az egészséges ebédig.
Hozzávalók (egy személyre)
Így készítsd el:
1. Vágj a paprikából két, körülbelül 2 cm vastag karikát. A többit tedd félre a salátádhoz vagy a reggeli mellé.
2. Vajazz ki egy tapadásmentes serpenyőt, és tedd bele a paprika-karikákat. Süsd az egyik oldalát körülbelül 3 percig, majd üss a paprika karikákba 1-1 tojást.
3. Ízesítsd sóval és borssal, és süsd készre, tedd félre egy tányéron.
4. Egy másik serpenyőben pirítsd zsírjára a szalonnát, majd ezen az apróra vágott hagymát. Add hozzá a szeletelt szalonnát, és azt is pirítsd egy darabig. Majd forgasd bele a bébispenótot, sózd és borsozd. Amint összezuhannak a levelek, már tálalhatod is!