kulcsár edina
Szupergyorsan és könnyen elkészítheted. Úgy omlik szét a szádban, mint a legfinomabb cukrászsütemény.
1. Egy konyhai robotban 10 impulzus-nyomással kombináld össze a sajtkrémet, vajat, lisztet. Közben kapard le az oldalára ragadt tésztát.
2. Csomagold be egy kilisztezett sütőpapírba, formáld koronggá, és tedd a hűtőbe 1 órára.
3. Helyezd a sütőrácsot a sütő legmagasabb pozíciójába, és melegítsd fel 220 Celsius fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy nagy tepsit.
4. Vékonyan szórd meg liszttel a munkaasztalt. Vedd ki a hűtőből a tésztát, csomagold ki. Hintsd meg liszttel a nyújtófát és a tésztát is.
5. Nyújtsd ki kb. 12-13 mm vastagra, majd 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggasd ki a tésztát. (Ne pohárral, mert nem lesz szép. Függőlegesen, határozottan nyomd le az éles szélű formát. Ha nincs szaggatód, használj kést). Helyezd a pici pogácsákat a bélelt tepsibe, egymástól 2-3 cm távolságra.
6. Az edény oldaláról leszedett tésztát is nyújtsd ki. Ha nem fér a tepsibe az összes pogácsa, tedd hűtőbe, és süsd ki a következő menetben.
7. A sütő felső részén kb. 14 percig süsd, míg jól megnő, és arany barna lesz. Félidőben fordítsd meg a tepsit. Ekkor meg is kenheted a pogik tetejét kis olvasztott vajjal.
8. Sütőből kivéve, frissen, még melegen a legfinomabb.