tóth gabi
A tojásban nemcsak az a jó, hogy értékes tápanyagokkal látja el a szervezetedet, hanem az is, hogy rendkívül változatosan elkészíthetõ, így sosem unod meg. A legújabb finomsággal biztosan jóllaksz, és délig garantáltan nem leszel éhes.
A tojást nem véletlenül tartjuk a természet valóságos kincsének: fehérjével és számtalan vitaminnal, ásványi anyaggal látja el a szervezetedet, és úgy eltelít, hogy délig garantáltan gondolni sem fogsz az evésre. A vércukorszinted sem fog ingadozni, ha valamilyen finom tojásétellel kezded a napot. Ráadásul a tojásnak annyi variációja létezik, hogy aligha tudod megunni. Ennél a finom tojásos pirítósnál például teljes kiőrlésű, vagy szénhidrátszegény kenyérrel párosítjuk a tojást, így a fehérje mellett egy kevés jó minőségű szénhidrátot is elfogyasztasz – így nem fogod megkívánni a fehér kenyeret, és a többi finomított szénhidrátot, viszont kellő energiához jutsz.
Hozzávalók személyenként:
1-2 szelet pirítós
1-2 tojás
kevés reszelt sajt
só, bors ízlés szerint
Így készítsd el:
1. Tegyél egy tepsire személyenként 1-2 szelet kenyeret, és egy szögletes tárggyal nyomd le a közepüket. Szórd meg a kenyérszeleteket sóval, borssal.
2. A mélyedésekbe üss szeletenként egy tojást, majd a tojás felszínét is sózd, borsozd meg.
3. Szórd meg a kenyér szélét reszelt sajttal, egy pici a tojás tetejére is kerülhet.
4. Told be a sütőbe a tepsit, és süsd addig,a míg a tojás kicsit megköt, a sajt pedig megolvad és megpirul.
5. Még forrón tedd tányérra, és már fogyaszthatod is! Jó étvágyat!