tóth gabi
Megbarnult pár banán a konyhában? Eszedbe ne jusson kidobni! Vannak olyan finomságok, amelyeket épp a túlérett banán tesz igazán finommá. Éretlen banánnal egyszerûen nem lennének ennyire jók!
A banán az egyik legsokoldalúbb és legegészségesebb gyümölcs: tele van például magnéziummal és káliummal, de antioxidáns hatású vegyületekből is rengeteg található benne. A sütemények, turmixok, fagyik legjobb édesítője, így bármilyen finomságot elkészíthetsz úgy, hogy egy morzsányi finomított cukor sem kerül bele. A túlérett banán még édesebb, mivel a keményítőtartalma természetes cukorrá alakul az érés folyamán. Vagyis ha finom, mégis egészséges édességre vágysz, vedd elő ezeket a recepteket. Ráadásul, ha egyetlen túlérett banán sem kerül többé a kukába, spórolhatsz is a konyhapénzzel!
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
2. A banánt törd össze villával, add hozzá a zabpelyhet és a többi ízesítőt, és keverd össze alaposan.
3. Kanalazz belőle kis halmokat a sütőpapírra, majd 13-15 perc alatt süsd aranybarnára. Végül hagyd hűlni a kekszeket fél óráig.
1. A darabolt étcsokit olvaszd fel a tűzhelyen vagy a mikróban.
2. Tedd a turmixgépbe az olvasztott csokoládét, a kókusztejet, a kakaóport és a banánt, és alaposan turmixold össze.
3. Öntsd a keveréket egy üveg- vagy acéledénybe, keverd hozzá a negyed csésze csokidarab egy részét, a maradékkal pedig szórd meg a tetejét.
4. Fagyaszd 4-6 óráig, vagy egy egész éjszakán át.