RETRO RÁDIÓ

Diétázol? Ezt a kekszet süsd idén mézeskalács helyett

Diétázol? Ezt a kekszet süsd idén mézeskalács helyett
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 11. 23. 20:05

Belül puha, kívül kérges, ünnepi süteményt készíthetsz, melybõl akkor is bátran ehetsz az ünnepek alatt, ha diétázol.

Nincs szükséged hozzá semmilyen különleges süti kiszúróra. Csupán egy konyhai robotra, amely kevesebb, mint 3 perc alatt összeállítja a tésztát. A formázáshoz pedig ott a kezed.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csésze kókuszreszelék
  • ½ csésze darált mandula
  • 1 kis tojás
  • 4 ek extra szűz kókusz olaj, szobahőmérsékletű
  • 4 ek rizsmaláta szirup (vagy méz, vagy juharszirup, vagy ¼ csésze kókusz cukor)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • Dekoráláshoz:

  • 70%-os (vagy magasabb) fekete csokoládé, olvasztva
  • Kókuszreszelék
  • Szeletelt mandula (mandulaforgács)
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Tedd az összes hozzávalót a konyhai robotba, és keverd össze, míg ragadós állagú tésztát nem kapsz.

    2. Formálj belőle 6-7 egyforma méretű labdát.

    3. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.

    4. Ujjaiddal lenyomva alakíts belőlük 1 cm vastag, lapos korongokat.

    5. Told a 160 Celsius fokra előmelegített sütőbe, és süsd 10 percig, vagy míg a szélek arany barna színt nem kapnak.

    6. Frissen még puhák, de lehűlve megkeményednek kissé.

    7. Tedd rácsra míg kihűl.

    8. Olvaszd fel a fekete csokoládét a mikróban.

    9. Mártogasd bele félig a sütiket, majd a kókuszreszelékbe és a mandulaszeletekbe is

    10. Fémdobozban 5 napig is eláll.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.