RETRO RÁDIÓ

A legjobb zsírégető finomság: hódít a brokkolis palacsinta

A legjobb zsírégető finomság: hódít a brokkolis palacsinta
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 11. 28. 08:48

Íme egy szuperdiétás palacsintarecept, ami nem csak isteni finom, de a brokkolinak köszönhetõen extra zsírégetõ is! Mutatjuk, hogyan varázsolhatod ezt a mennyei reggelit az asztalodra!

Ha eddig féltél a zöldséges palacsintáktól, mert különleges az ízviláguk és megjelenésük, akkor ezt a tuti receptet neked találták ki. Ez ugyanis nem csak küllemre lesz olyan, mint egy normál palacsinta, de az íze is édes marad, ráadásul a brokkolinak köszönhetően még a diétázóknak is kedvező

Hozzávalók (10 db):

  • 2 nagy fej brokkoli, szárral együtt
  • fél bögre kókusz- vagy mandulatej
  • 2 tojás
  • fél bögre teljes kiőrlésű liszt (vagy bármilyen csökkentett szénhidráttartalmú)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • kókuszolaj
  • Így készítheted el:

    Először is vágd le a brokkoli fejét, ugyanis kivételesen csak a szárára lesz szükséged (mivel a feje csak zöldre festené a tésztádat).  Vágd fel hasábokra és párold puhára, ez nagyjából hét percig fog tartani. 

    Ha kész, várj egy picit, hogy kihűljön. Miután kihűlt, vedd elő a turmixgéped és tedd bele a puha brokkoli szárakat, a tojásokat, illetve öntsd bele a tejet. Turmixold össze, amíg jó pépes állaga nem lesz. 

    Ezután egy másik tálba keverd össze a lisztet a sütőporral és a csipetnyi sóval, majd ezt is öntsd bele a turmixgépbe. Turmixold jó alaposan össze, hogy csomómentes legyen. 

    Olajozd be a palacsintasütőt, és süsd mindkét oldalát nagyjából 2-2 percig. Ezután tálald diétás lekvárral, keserű csokival.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.