tóth gabi
Íme egy szuperdiétás palacsintarecept, ami nem csak isteni finom, de a brokkolinak köszönhetõen extra zsírégetõ is! Mutatjuk, hogyan varázsolhatod ezt a mennyei reggelit az asztalodra!
Ha eddig féltél a zöldséges palacsintáktól, mert különleges az ízviláguk és megjelenésük, akkor ezt a tuti receptet neked találták ki. Ez ugyanis nem csak küllemre lesz olyan, mint egy normál palacsinta, de az íze is édes marad, ráadásul a brokkolinak köszönhetően még a diétázóknak is kedvező:
Először is vágd le a brokkoli fejét, ugyanis kivételesen csak a szárára lesz szükséged (mivel a feje csak zöldre festené a tésztádat). Vágd fel hasábokra és párold puhára, ez nagyjából hét percig fog tartani.
Ha kész, várj egy picit, hogy kihűljön. Miután kihűlt, vedd elő a turmixgéped és tedd bele a puha brokkoli szárakat, a tojásokat, illetve öntsd bele a tejet. Turmixold össze, amíg jó pépes állaga nem lesz.
Ezután egy másik tálba keverd össze a lisztet a sütőporral és a csipetnyi sóval, majd ezt is öntsd bele a turmixgépbe. Turmixold jó alaposan össze, hogy csomómentes legyen.
Olajozd be a palacsintasütőt, és süsd mindkét oldalát nagyjából 2-2 percig. Ezután tálald diétás lekvárral, keserű csokival.