tóth gabi
A család sült krumplit követel, de te szeretnéd valami újdonsággal meglepni õket. Mutatjuk, hogy az unalmas, petyhüdt zöldséget, hogy tudod ízekben gazdag, ropogós, élvezetes köretté változtatni.
Mi a titkos hozzávaló? Olaj? Vaj? Egyik sem! Most figyelj!
1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius fokra.
2. Közben főzd meg a hámozott, darabolt krumplit sós vízben.
3. Csepegtesd le, és alaposan kavargasd át. Ez segít, hogy még ropogósabbra süljön.
4. A leszűrt krumplit tedd a forró zsírba. Magas hőmérsékleten 20 percig hagyd benn a sütőben, hogy jól megpiruljon. Félidőben egyenként fordítsd meg burgonyadarabkákat, és told vissza a sütőbe. Ha már szép aranybarna, akkor kész, hogy elkápráztasd vele a családodat.