Létrehozva: 2016.10.27.

Varázslatos hozzávaló, amitől extra ropogós lesz a sült krumpli

A család sült krumplit követel, de te szeretnéd valami újdonsággal meglepni õket. Mutatjuk, hogy az unalmas, petyhüdt zöldséget, hogy tudod ízekben gazdag, ropogós, élvezetes köretté változtatni.

Mi a titkos hozzávaló? Olaj? Vaj? Egyik sem! Most figyelj!

ELKÉSZÍTÉS:

1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius fokra.

Vékony rétegben önts kacsazsírt egy tepsibe, forrósítsd fel a sütőben.

2. Közben főzd meg a hámozott, darabolt krumplit sós vízben.

3. Csepegtesd le, és alaposan kavargasd át. Ez segít, hogy még ropogósabbra süljön.

4. A leszűrt krumplit tedd a forró zsírba. Magas hőmérsékleten 20 percig hagyd benn a sütőben, hogy jól megpiruljon. Félidőben egyenként fordítsd meg burgonyadarabkákat, és told vissza a sütőbe. Ha már szép aranybarna, akkor kész, hogy elkápráztasd vele a családodat.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek