tóth gabi
Szeretnéd elkápráztatnia a családodat, vendégeidet? Ezt a receptet már 3 nappal korábban elõkészítheted. Fantasztikusan néz ki, és lebilincselõ az ízkavalkád, amit nyújt. A siker garantált!
Ha vendégeknek szánod, akár 1-3 nappal korábban is elkészítheted a rudat. A buli napján vedd ki a hűtőből, vágd vékony szeletekre, és sorokban elrendezve, alufóliával letakarva told vissza a hűtőbe.
1. A munkaasztalra teríts egy nagy műanyag fóliát. Pakold a fölső felére a sajtkrémet. Takard le egy ugyanolyan méretű fóliával. Nyújtórúddal lapítsd el négyzet alakúra. Egyenletes legyen, és kb. 6-7 mm vastag.
2. Amikor kész, távolítsd el a fölső fóliát, és rétegezd rá a szalámi szeleteket. Ha már mindenütt befedte, óvatosan nyomd a sajtkrémbe a szalámit, hogy jól beleragadjon.
3. Most fedd le újból műanyag fóliával, és óvatosan fordítsd meg az egészet. Most ismét a sajtréteg lesz felül.
4. Vedd le róla a fóliát, és oszd szét a sajton a zöldpaprika szeleteket.
5. Légmentesen, szorosan tekerd föl a szalámit a sajtra. Nyomd össze, hogy jól egyben legyen. Ez később megkönnyíti a szeletelést.
6. Csomagold műanyag fóliába az egész tekercset, és tedd hűtőbe 4-6 órára, vagy egy éjjelre. Hűtés nélkül nem lehet szeletelni, és minél tovább hűl, annál könnyebb lesz ez a művelet.
7. Vágd vékony szeletekre, és helyezd egyenként egy-egy sós ropogós kekszre, kétszersültre vagy sós kekszre.
Tipp:
A zöldpaprika helyett tehetsz bele jalapeno-t, csípős borsos sajtot, reszelt sajtot, ecetes uborkát, savanyított fokhagymát, zöldhagymát, marinált hagymát, szárított paradicsomot, olívabogyót, vagy amihez épp kedved van.