Létrehozva: 2016.10.26.

A világ legegészségesebb kenyere liszt nélkül készül

Csupa-csupa mag, és semmi liszt: ez a világ legegészségesebb kenyere, mely ráadásul ízében is felülmúlhatatlan. Elkészíteni elképesztõen egyszerû! Ha megkóstolod, soha többé nem veszel bolti kenyeret!

Felejtsd el a vércukorszintedet gyorsan megemelő, fehér lisztből készült kenyereket! A szinte kizárólag magokból készült szénhidrátszegény kenyér egyetlen szelete is eltelít, így sokáig nem tör rád újra az éhség. A hízást azonban nemcsak ezzel fogja vissza, hanem azzal is, hogy a vércukorszintedet sokkal lassabban emeli meg, mint a fehér lisztből készült pékáruk. Ráadásul a magvak rengeteg vitamint, ásványi anyagot és egészséges zsírsavat tartalmaznak, így ennek a kenyérnek egyetlen szeletkéje is a tápanyagok gazdag tárháza. Elkészíteni pedig elképesztően könnyű!

Hozzávalók

  • 200 g blansírozott (azaz leforrázott és barna héjától megszabadított), őrölt mandula
  • 250 g napraforgómag
  • 50 g útifűmaghéj
  • 50 g durvára tört lenmag
  • 50 g durvára vágott mogyoró
  • 80 g chiamag
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 450 ml meleg víz
  • 30 g kókuszzsír
  • Így készítsd el:

    1. A magvakat és dióféléket keverd össze egy nagyobb tálban a sütőporral és a sóval.

    2. Add hozzá a meleg vizet és a kókuszzsírt. Gyúrd össze alaposan a masszát, majd pihentesd 10 percig.

    3. Ezután formázz belőle cipót, tedd sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 60 percig 180 Celsius-fokos, előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben elég a 160 Celsius-fok). 

    4. Ha megsült, vedd ki a sütőből, hagyd hűlni, és máris szeletelheted. Az elkészítés fázisait a videóban is megnézheted.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek