tóth gabi
Csupa-csupa mag, és semmi liszt: ez a világ legegészségesebb kenyere, mely ráadásul ízében is felülmúlhatatlan. Elkészíteni elképesztõen egyszerû! Ha megkóstolod, soha többé nem veszel bolti kenyeret!
Felejtsd el a vércukorszintedet gyorsan megemelő, fehér lisztből készült kenyereket! A szinte kizárólag magokból készült szénhidrátszegény kenyér egyetlen szelete is eltelít, így sokáig nem tör rád újra az éhség. A hízást azonban nemcsak ezzel fogja vissza, hanem azzal is, hogy a vércukorszintedet sokkal lassabban emeli meg, mint a fehér lisztből készült pékáruk. Ráadásul a magvak rengeteg vitamint, ásványi anyagot és egészséges zsírsavat tartalmaznak, így ennek a kenyérnek egyetlen szeletkéje is a tápanyagok gazdag tárháza. Elkészíteni pedig elképesztően könnyű!
Hozzávalók
Így készítsd el:
1. A magvakat és dióféléket keverd össze egy nagyobb tálban a sütőporral és a sóval.
2. Add hozzá a meleg vizet és a kókuszzsírt. Gyúrd össze alaposan a masszát, majd pihentesd 10 percig.
3. Ezután formázz belőle cipót, tedd sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 60 percig 180 Celsius-fokos, előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben elég a 160 Celsius-fok).
4. Ha megsült, vedd ki a sütőből, hagyd hűlni, és máris szeletelheted. Az elkészítés fázisait a videóban is megnézheted.