Csodálatos megjelenés, eszméletlen illat és micsoda íz! Mediterrán életérzés reggelibe sûrítve! Soha ilyen finom még nem volt a tükörtojás, ezért bizony érdemes felkelni!
Pontosan olyan finom, amilyennek látszik! A tökéletesre sült tükörtojás alatt lapul a lényeg: a csodálatos zöldfűszeres paradicsomszósz, ami teljesen új értelmet ad ennek a népszerű reggeli fogásnak. Csupa illat, csupa zamat, valami fenséges! Elkészíteni igazán egyszerű! Az alapanyagokon kívül két sütőtálka szükséges hozzá, és mindössze 10 perc, kár lenne kihagyni!
Olasz tükörtojás
![]()
Hozzávalók:
(2 főre)
- 2 X 1 dl zöldfűszeres paradicsommártás (spagettiszósz)
- 4 tojás
- 0,5 dl tej
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- só, őrölt bors ízlés szerint
- friss bazsalikom levelek
Így készítsd:
1. Kapcsold be a sütőt 220 fokra. Olajozd be a két sütőformádat.
2. Mindkét edényke aljára tegyél 4-5 evőkanálnyit a fűszeres paradicsomszószból.
![]()
3. Erre üsd rá a tojásokat.
![]()
4. Mehet rá a pici tej, a kétféle reszelt sajt, sózd és borsozd ízlésed szerint.
![]()
5. Mehet a sütőbe, körülbelül 10 perc alatt tökéletesre sül.
![]()
4. Mehet is az asztalra, frissen, forrón azonnal egyétek meg. Friss bazsalikomlevelekkel díszíthetve, finom kenyérkével kínáld.
![]()
Isteni, mert üde, kellemesen zaftos és lehet tunkolni!
