5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Háromsajtos sült hagyma: Egyszerű és finom diétás vacsora

Háromsajtos sült hagyma: Egyszerű és finom diétás vacsora
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2016. 09. 20. 21:00

Ezt az egészséges és könnyen elkészíthetõ ételt szinte pillanatok alatt a vacsoraasztalra tudod varázsolni. Lenyûgözõen egyszerû és nagyon finom!

A vöröshagyma az egyik legegészségesebb zöldségünk, amit az év bármely szakában olcsón vehetünk. Nagyon jól illeszkedik minden diétába csekély szénhidráttartalma miatt, nem is beszélve rendkívül jó immunerősítő hatásáról.

Egészséges és könnyen elkészíthető egytálételt mutatunk, amit bármikor el tudsz készíteni.

Háromsajtos sült hagyma

Hozzávalók:

  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 1 csésze reszelt cheddar sajt
  • 1 csésze reszelt parmezán
  • 1 csésze apróra vágott mozarella
  • 5 dkg vaj
  • olívaolaj a tál kenéséhez
  • fokhagymasó, bors ízlés szerint
  • friss oregánó díszítésnek

  • 1. Kisebb hőálló tálat olajozz ki, közben kapcsold be a sütőt 200 fokra.

    2. Szeleteld fel a hagymát kb. 1 cm-es karikákra és tedd a kiolajozott tálba, és szórd meg fokhagymasóval és borssal.

    3. Az olvasztott vajat öntsd a hagymakarikákra, úgy, hogy mindenhová jusson.

    4. Szórd meg cheddar- és mozarella sajttal a hagymát. A legtetejére reszelt parmezán kerüljön.

    5. Süsd a 200 fokos sütőben kb. 20 percig. Akkor lesz kész, amikor már aranybarnára sült tetején a sajt.

    Melegen tálald, fogyasztás előtt szórd meg friss oregánóval.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.