tóth gabi
Ha valami igazán kímélõ finomságra vágysz, biztosan megtaláltad a receptedet! Szinte elomlik a szádban az isteni kókuszos-csokis piskóta, melyet könnyû túrókrém tesz igazán teljessé. Mindezt cukor nélkül, így akár több szeletet is ehetsz!
A kókusz és a csokoládé örök párosát nem lehet megunni! Szerencsére nemcsak finomak együtt, de mindkettő tökéletesen illik az egészséges táplálkozás szabályaihoz. Mind a kakaó, mind a kókusz képes részben helyettesíteni a lisztet, s mivel lényegesen alacsonyabb a szénhidráttartalmuk, használatukkal a sütemény tésztája sokkal egészségesebb lesz!
Ráadásul ebben a sütiben a krém alapja túró, ami szintén szuper alapanyag a diétában: fehérjetartalma magas, hizlaló szénhidrát viszont nincs benne! Készítsd el te is ezt az egyszerű és gyors, ámde nagyon finom süteményt, melynek receptjét egy magyar diétázónak köszönhetjük!
HOZZÁVALÓK:
Piskótához:
12 dkg Norbi liszt
3 dkg zabkorpa
1,5 dkg kakaópor
1/2 cs. sütőpor
csipet só
2 tojás
édesítő Lovely Sweet
2 ek. olaj (lehetőleg kókuszolaj)
1 dl kókusztej
0,5 dl víz
Krémhez:
25 dkg túró
2 dl kókusztej
4 dkg kókuszreszelék
1 tk. zselatinpor
édesítő ízlés szerint, pl. Lovely Sweet
Így készítsd a sütilapot:
Verd habosra a tojásokat az édesítővel, majd öntsd hozzá az előre bekevert száraz alapanyagokat (liszt, korpa, kakaó, sütőpor, só), a vizet, az olajat, és a kókusztejet. Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon 30 percig süsd készre a piskótát. Ha kihűlt, vágd félbe a süteménylapot.
Így készítsd a krémet:
A kókusztejben keverd el a kókuszreszeléket, az édesítőt és a zselatinport. Lassú tűzön kb 20 percig főzd, közben folyamatosan kevergesd. Ha kihűlt, tegyél hozzá 25 dkg túrót, majd mehet a 20 percre a fagyasztóba!
Állítsd össze a tortát
Ezután a két tésztalap közé, illetve torta tetejére is kenj krémet. A tetejét olvasztott csokival díszítsd.
Jó étvágyat hozzá!
(Forrás: Udvari Zoltánné, Facebook)