tóth gabi
Keresve sem találhatnál ennél fejedelmibb süteményt. És még egészséges is!
Ódákat lehetne zengeni erről a répatortáról! Isteni az íze, mutatós, nem tartalmaz cukrot és fehér lisztet, tehát még egészséges is. Vércukrod szintjét éppen annyira emeli csak meg, hogy a diétád mellett is fogyaszthatod - ja, és ráadásul az egész család imádni fogja. De ahelyett, hogy csak dicsérjük, inkább meg is mutatjuk. Mert már a fotó is önmagáért beszél:
Szép, ugye? Akkor készen is állsz rá, hogy elkészítsd? Kezdjünk bele!
Hozzávalók:
Száraz alapanyagok:
90 g mandulaliszt
90 g kókuszreszelék
45 g kókuszliszt
1 evőkanál zabkorpa vagy útifűmaghéj
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 csipet só
Fűszerek:
3 tk. fahéj
1 tk. őrölt gyömbér
1/2 tk őrölt szegfűszeg
1/2 tk őrölt kardamom
Nedves hozzávalók:
6 nagy tojás
170 ml kókusztej
2 tk. Lowely Sweet édesítő
120 g reszelt sárgarépa
60 g apróra vágott dió - használhatsz diót és mogyorót is vegyesen
A krémsajtos bevonathoz:
340 g natúr krémsajt
40 g vaj
60 ml tejszín
Ízlés szerinti mennyiségű édesítő, pl. Lovely Sweet
5 g reszelt gyömbér
Így készítsd el
1. Egy kerek tortaformát bélelj ki sütőpapírral.
2. Melegítsd elő 180 fokra a sütőt.
3. Keverd össze alaposan az összes száraz összetevőt egy nagy tálban.
4. Keverd össze a nedves összetevőket, majd egyszerűen öntsd össze a száraz keverékkel, készíts a kettő elegyéből egy homogén masszát.
5. A masszát öntsd a tortaformába, majd tedd a sütőbe. Kb 40 perc alatt készül el, de végezz a biztonság kedvéért tűpróbát is.
6. Mialatt a torta sül, készítsd el a krémet: az alapanyagokat keverd össze, a habverő fokozatát lassan emeld, és készíts habos, könnyű krémet. Ha megfelelően kevered, akkor térfogata látványosan meg fog nőni a habbá vert tejszíntől, krémsajttól és vajtól.
7. Tedd a mázat a hűtőbe, és várd meg, míg a torta is kihűl. Középen vágd ketté a süteményt, hogy ne csak a tetejére jusson, hanem töltelék is legyen a finom krémből.