Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2016.08.16.

Milliókat hódított meg ez a cukor- és lisztmentes, mennyei répatorta!

Keresve sem találhatnál ennél fejedelmibb süteményt. És még egészséges is!

Ódákat lehetne zengeni erről a répatortáról! Isteni az íze, mutatós, nem tartalmaz cukrot és fehér lisztet, tehát még egészséges is. Vércukrod szintjét éppen annyira emeli csak meg, hogy a diétád mellett is fogyaszthatod - ja, és ráadásul az egész család imádni fogja. De ahelyett, hogy csak dicsérjük, inkább meg is mutatjuk. Mert már a fotó is önmagáért beszél:

Szép, ugye? Akkor készen is állsz rá, hogy elkészítsd? Kezdjünk bele!

Lisztmentes, mennyei répatorta

Hozzávalók:

Száraz alapanyagok:

90 g mandulaliszt

90 g kókuszreszelék

45 g kókuszliszt

1 evőkanál zabkorpa vagy útifűmaghéj

2 teáskanál sütőpor

1/2 teáskanál szódabikarbóna

2 csipet só

Fűszerek:

3 tk. fahéj

1 tk. őrölt gyömbér

1/2 tk őrölt szegfűszeg

1/2 tk őrölt kardamom

Nedves hozzávalók:

6 nagy tojás

170 ml kókusztej

2 tk. Lowely Sweet édesítő

120 g reszelt sárgarépa

60 g apróra vágott dió - használhatsz diót és mogyorót is vegyesen

A krémsajtos bevonathoz:

340 g natúr krémsajt

40 g vaj

60 ml tejszín

Ízlés szerinti mennyiségű édesítő, pl. Lovely Sweet

5 g reszelt gyömbér

 

Így készítsd el

1. Egy kerek tortaformát bélelj ki sütőpapírral.

2. Melegítsd elő 180 fokra a sütőt.

3. Keverd össze alaposan az összes száraz összetevőt egy nagy tálban.

4. Keverd össze a nedves összetevőket, majd egyszerűen öntsd össze a száraz keverékkel, készíts a kettő elegyéből egy homogén masszát.

5. A masszát öntsd a tortaformába, majd tedd a sütőbe. Kb 40 perc alatt készül el, de végezz a biztonság kedvéért tűpróbát is.

6. Mialatt a torta sül, készítsd el a krémet: az alapanyagokat keverd össze, a habverő fokozatát lassan emeld, és készíts habos, könnyű krémet. Ha megfelelően kevered, akkor térfogata látványosan meg fog nőni a habbá vert tejszíntől, krémsajttól és vajtól.

7. Tedd a mázat a hűtőbe, és várd meg, míg a torta is kihűl. Középen vágd ketté a süteményt, hogy ne csak a tetejére jusson, hanem töltelék is legyen a finom krémből.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek