RETRO RÁDIÓ

Íme, a szalonnás tojás új titka: ebédig nem leszel éhes!

Íme, a szalonnás tojás új titka: ebédig nem leszel éhes!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 08. 10. 09:07

Pár perc alatt elkészíthetõ mennyei reggeli, ami még az alakodnak is tökéletes választás!

Egy finom reggelihez kevés jobb kombináció van a tojásnál és a szalonnánál... Mennyei az íze, ráadásul még az alakodnak is jót tesz. Hogy hogyan? A tojásos-szalonnás reggeli úgy laktat, hogy nincs benne szénhidrát, tápláló fehérjékből áll.

Vagyis nem dobja az egekbe vércukor szintedet, így a reggeli után sokáig nem tör rád az éhség!

A nassolás tehát meg sem fordul majd a fejedben. Ám hogy igazán egészséges legyen ez a szuper reggeli, turbózd fel friss zöldségekkel, így a fehérjedús rántottával elegendő rost is jut a szervezetedbe. Próbáld ki ezt az izgalmas receptet!

Hozzávalók

5 tojás

1/2 teáskanál szárított bazsalikom, oregánó, és kakukkfű vegyesen

4 szelet bacon csíkokra vagy kockákra vágva

2 gerezd fokhagyma, aprítva

10 dkg gomba, szeletelve

1-2 maréknyi spenót (ízlés szerint)

1 paradicsom, kockázva

csipetnyi fehér bors, ízlés szerint só

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

Keverd össze egy nagy tálban a tojást és a fűszereket.

A szalonnát pirítsd zsírjára egy serpenyőben. Amikor ropogósra sült, emeld ki a serpenyőből a szalonna darabkákat. 

A szalonnából megmaradt zsiradékban pirítsd le a gombát és a fokhagymát. Add hozzá a spenótot és a kockázott paradicsomot és párold át sózd, borsozd.

Öntsd a szalonnás-zöldséges alaphoz a tojásos keveréket, majd add hozzá a szalonna felét. Keverd össze, majd háborítatlanul süsd 2 percig.

Szórd a tetejére a maradék szalonnát, tedd az egész serpenyőt a sütőbe, és max 3-5  percig süsd. A teteje aranybarna lesz, az omlett belül kellemesen lágy.

Jó étvágyat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.