tóth gabi
Készítsd az ízlelõbimbóidat, mert rabjává válsz ennek a csemegének!
Ennél tökéletesebb reggelit el sem tudsz képzelni a diétádhoz! Az avokádó tele van B-, C- és E-vitaminnal, laktató, gazdag rostokban és telítetlen zsírsavakban, jó hatással van a bőrre, az agyra, a szív- és érrendszerre. A tojás nagyszerű fehérjeforrás, kevés kalóriát tartalmaz, de mégis kellemesen eltelít, ráadásul nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb reggeli, hiszen egyszerű és nagyon finom.
És mi történik, ha ezt a két nagyszerű alapanyagot egy ételben ötvözzük? Íme a csodás eredmény.
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. Vágd félbe az avokádót.
2. Vedd ki a magját, kicsit kaparj ki a belsejéből, hogy helyet csinálj a tojásnak.
3. A tojást először egy tálba üsd, majd innen öntsd át az avokádóba – kalkulálj azzal, hogy nem fog az összes fehérje elférni. A fölös részt akár félre is teheted és felhasználhatod máshoz.
4. Szórd meg a tojást a fűszerekkel és az apróra vágott húsos szalonnával.
5. 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 10 percig, végül szórd meg a hagymával. Ha jobban szereted a hagymát átsütve, akkor már sütőbe helyezés előtt is megszórhatod vele a tojást.
A tojás alól kanalazd ki az avokádót is!