kulcsár edina
A forró nyár közepén semmi nem esik jobban, mint egy könnyû és habos, hûsítõ desszert! Íme, egy igazán egyszerû és nagyszerû finomság isteni õszibarackból!
Itt az barackszezon, ezért most igazán érdemes desszertekben is kipróbálni ezt az isteni nyári gyümölcsöt. Ha időt szeretnél spórolni, akár sütés nélkül lehet finom, barackos álomdesszerted!
Hozzávalók:
25 dkg szénhidrátcsökkentett keksz (pl. Kex Box kókuszos vanília ízű teasütemény)
12 dkg vaj
12 dkg natúr krémsajt (tejszínes vagy joghurtos) vagy mascarpone
2,5 dl g habtejszín
1 ek. édesítőszer (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
6 közepes db őszibarack
kb. 1 evőkanál útifűmaghéj
Így készítsd:
1. A kekszet törd össze apró darabokra, két evőkanállal vegyél ki belőle a díszítéshez, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Majd egyenletesen kend bele egy közepes, szögletes üvegtálba.
2. Tedd a tálat a hűtőbe addig, amíg elkészíted a többi hozzávalót.
A barackot, megmosás után darabold fel kisebb kockákra. Ha nem szereted a héját, húzd le. Ez kerül majd közvetlenül az kekszes alapra. Öntsd rá és tedd vissza a hűtőbe.
3. A krémhez verd fel a lehűtött habtejszínt, majd óvatosan add hozzá az édesítővel és a vaníliával elkevert krémsajtot, vagy mascarponét. Az kész masszához, hogy jobb legyen a tartása, keverj hozzá lassan adagolva 1 evőkanál útifűmaghéjat.
4. Ezután a krémet óvatosan a simítsd a kekszes-barackos alapra, és szórd meg díszítésképp a félretett kekszmorzsával.
Két óráig hűtsd, hogy könnyen tudd szeletelni és kellőképp lehűljön.
Tipp
Bármilyen idénygyümölccsel el tudod készíteni.