tóth gabi
A sikeres fogyókúra egyik titka az, hogy mindig legyen otthon kímélõ kaja! Tankold fel a hûtõdet és a kamrádat egészséges alapanyagokkal, legyen mihez nyúlni, ha korog a gyomrod. Karfiolrizst bõven pakolj! Mutatjuk, milyen egyszerû lefagyasztani!
A karfiolrizs a 2016-os év legsikeresebb reformkörete. Zseniálisan ötletes, újszerű feldolgozása ennek a szuper-diétás zöldségnek. Az a jó benne, hogy EGYÁLTALÁN nincs benne szénhidrát, megjelenésre pedig tényleg nagyon hasonlít a rizsre.
Viszont a morzsalékos állag eléréséhez zöldségaprítót kell használni, ami minden alkalommal kissé macerássá teszi a karfiolrizs készítését.
Sokkal jobban jársz, ha egyszerre több adagot készítesz - ha már egyszer nekiállsz. Így csak egyszer fordítod fel a konyhádat, viszont telepakolod a hűtőt zacskókba porciózott karfiolrizzsel. Így bármikor elővehetsz belőle, ha egy gyors és könnyű vacsorára vágysz. Nemcsak időt, de sok pénzt is spórolhatsz, hiszen szezonban sokkal olcsóbb a karfiol! Szerencsére a karfiolban sok a rost, így jól fagyasztható!
1. A karfiolt mosd meg, szedd szét rózsáira.
2. Zöldségaprítóban morzsalékosítsd a darabokat. Vigyázz, ne tartsd hosszasan lenyomva a gombot, mert a karfiolrizs hamar elkészül. Rizsszem méret elérésére törekedj.
3. Porciózd zacskókba a karfiolrizst. Nagyjából 2 csészényi egy adag. A zacskót jól zárd le, mehet a mélyhűtőbe!
4. Felhasználáskor hagymás-fokhagymás alapon pirítsd át a fagyasztóból kivett karfiolmorzsalékot.
Isteni köret 7 perc alatt! És nem lesz felfordulás a konyhában!
Készítheted friss zöldségekkel bolondítva, esetleg ázsiai vagy mexikói fűszerezéssel, a lényeg, hogy finom, ropogós legyen! Meglátod, milyen nagy sikere lesz télen ennek a vitaminos finomságnak a vacsoraasztalnál!
Kellemes kísérletezést, jó étvágyat hozzá!
Forrás: thepinningmama.com