tóth gabi
Málnából és dinnyébõl fõzés nélkül is készíthetsz gyümölcslevest. Sûrû és krémes állagú lesz. Tálalhatod más gyümölccsel együtt, de vaníliafagylalttal vagy likõrrel is mennyei lehet.
Az egyszerű változatot csak turmixolnod kell, de ha fűszerekkel, fagylalttal dobod fel, még izgalmasabb lesz. A fűszerek nem csak egészségessé teszik, hanem pikánssá is varázsolják a gyümölcslevest.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A málna nagy részét turmixold össze vagy passzírozd!
2. Miután kész, szűrd le, hogy a sok kis apró mag ne kerüljön a hideg levesbe.
3. Keverhetsz bele tejszínt vagy narancslevet is.
4. Ízesítsd mézzel, kevés fahéjjal és szegfűszeggel.
5. Egész málnával és csíkokra vágott nektarinnal tálald!
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
A szamóca 2/3-át, a dinnye egészét turmixold össze, majd szűrd le.
Egy kis tálba tedd a citrom kifacsart levét, a mézet, gyömbért és kardamomport. Jól keverd össze.
Vágd apróra a mentát és tedd a keverékhez, majd öntsd az egészet a dinnyére, keverd meg egy kanállal. 2-3 óráig hűtsd!
A maradék szamócát vágd fel és tálaláskor tedd a levesbe.