RETRO RÁDIÓ

Diétás répatészta a nyár legújabb sztárja

A
Szerző
A
Létrehozva2016. 06. 14. 14:15

Diétázol vagy csak valami könnyû, vitamindús vacsorára vágysz és imádod az olasz konyhát? Az Alfredo szószos sárgarépa-tésztánál egyszerûbbet és egészségesebbet nehezen találsz.

Ha a tésztát kiváltod sárgarépával, akkor nemcsak vitamindús és mennyei vacsorát varázsolhatsz az asztalra, de meghökkentő színélményben is részed lehet. A sárga színű zöldségek és gyümölcsök fiatalon tartják bőrödet és segítik a szép barnulást.

Az olasz konyháról sem kell lemondanod.  Bár a legnépszerűbb olasz mártás a paradicsomos bolognai, a tejszínes szószokat se feledd!

Sárgarépa tészta Alfredo mártással

A Alfredo a sajtos-tejszínes-petrezselymes mártás, amelyet az olaszok hagyományosan hosszúmetélttel - fettucine-vel fogyasztanak. A sárgarépát majd erre a formára vágd!

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj

  • 15 dkg reszelt parmezán

  • 2 csokor petrezselyem

  • 3 dl tejszín

  • sárgarépa

    Elkészítése

    1. Forrósítsd fel a vajat és szórd bele a parmezánt! Öntsd bele a tejszínt és kevergesd, amíg felforr. Kis lángon főzd addig, amíg a mártás besűrűsödik.

    2. Öblítsd le a petrezselymet, majd rázd szárazra. Aprítsd fel és keverd bele a mártásba!  Sózd, borsozd és forrald össze.

    3. Amíg a mártás készül, egy konyhai hámozóval „vágd” csíkokra a répákat, hogy a hosszúmetélthez hasonló szálakat kapj.

    4. Tedd fel főzni a répacsíkokat és közepes lángon kb. 5-7 percig puhítsd kicsit.

    5. Ha leszűrted és kész a mártás is, máris fogyasztható. Ne felejtsd el sajttal megszórni!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.