RETRO RÁDIÓ

Csodazsömle: Szénhidrát nélkül megnyered a diétacsatát!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 06. 22. 09:15

A legtöbb diétázó a magyarok által oly kedvelt pékáruk hiányától szenved legjobban a fogyókúra alatt. Pedig nem kiiktatni kell a zsömlét és a kenyeret, hanem okosan kell elkészíteni, úgy, hogy minél kevesebb legyen benne a hizlaló szénhidrát!

 

Mindössze fél óra alatt elkészítheted ezt az isteni finom zsemlét! A lisztet ebben a receptben egészséges, sok-sok rostot tartalmazó alternatív alapanyagokkal váltottuk ki. Ezek szénhidráttartalma sokkal, de sokkal alacsonyabb, és kiváló élettani tulajdonságaik miatt gyorsítják a fogyást és támogatják a szervezetben a zsírbontást! Próbáld ki, megéri, isteni finom!

1 zsömlében mindössze kb. 3 g szénhidrát!

Csodazsömle

Hozzávalók

(ez a mennyiség 4 darabhoz elég)

  •  1evőkanál útifűmaghéj
  • 1 evőkanál Update1 Norbi liszt
  • 2 evőkanál mandulaliszt
  • 1 evőkanál chia mag
  • 1 evőkanál lenmag vagy lenmagliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál sovány túró
  • 2 evőkanál natúr krémsajt
  • tetejére szezám és lenmag
  • Így készítsd:

    1. Dolgozd össze alaposan a hozzávalókat!

    2. Oszd 4 egyforma részre a tésztát, formázz zsömléket és hagyd jó 10 percig pihenni.

    3. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe a zsömléket, tetejét szórd meg magvakkal, majd mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe! 18-20 perc alatt csodás ropogósra sülnek!

    TIPP:

    Ha kezelhetetlenül sűrűnek találnád a tésztát, kevés vízzel lazíthatod.

    Ezt a zsömlét vacsorára is eheted, ettől biztosan nem rakódnak rád kilók! De az is biztos, hogy már egyetlen darabtól jól laksz, mert az útifűmaghéjtól hamar eltelít!

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.