tóth gabi
A legtöbb diétázó a magyarok által oly kedvelt pékáruk hiányától szenved legjobban a fogyókúra alatt. Pedig nem kiiktatni kell a zsömlét és a kenyeret, hanem okosan kell elkészíteni, úgy, hogy minél kevesebb legyen benne a hizlaló szénhidrát!
Mindössze fél óra alatt elkészítheted ezt az isteni finom zsemlét! A lisztet ebben a receptben egészséges, sok-sok rostot tartalmazó alternatív alapanyagokkal váltottuk ki. Ezek szénhidráttartalma sokkal, de sokkal alacsonyabb, és kiváló élettani tulajdonságaik miatt gyorsítják a fogyást és támogatják a szervezetben a zsírbontást! Próbáld ki, megéri, isteni finom!
1 zsömlében mindössze kb. 3 g szénhidrát!
Hozzávalók
(ez a mennyiség 4 darabhoz elég)
Így készítsd:
1. Dolgozd össze alaposan a hozzávalókat!
2. Oszd 4 egyforma részre a tésztát, formázz zsömléket és hagyd jó 10 percig pihenni.
3. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe a zsömléket, tetejét szórd meg magvakkal, majd mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe! 18-20 perc alatt csodás ropogósra sülnek!
TIPP:
Ha kezelhetetlenül sűrűnek találnád a tésztát, kevés vízzel lazíthatod.
Ezt a zsömlét vacsorára is eheted, ettől biztosan nem rakódnak rád kilók! De az is biztos, hogy már egyetlen darabtól jól laksz, mert az útifűmaghéjtól hamar eltelít!