RETRO RÁDIÓ

Van jobb a felhőkenyérnél is! Ez a szénhidrátmentes kenyér felrobbantotta a netet!

Van jobb a felhőkenyérnél is! Ez a szénhidrátmentes kenyér felrobbantotta a netet!
FÁB
Szerző
FÁB
Létrehozva2016. 05. 18. 23:31

Egészséges, bûntudat nélkül eheted és még finom is. Ezt neked is ki kell próbálnod!

A lisztmentes élet egyik legnagyobb kihívása, hogy hogyan helyettesítsük a kenyeret. Hiszen a kenyér szinte megkerülhetetlennek tűnik a mindennapokban. A felhőkenyér nagyszerű alternatíva volt erre, de van még ennél is jobb! Íme a cukkini-kenyér, mely finom, egészséges és könnyű!

Hozzávalók

  • 5 tojás

  • 70 g dió

  • 70-90 g magkeverék, például szezámmag, lenmag, chia mag, napraforgó stb

  • 1 közepes cukkini

  • csipet só

  • 1/4 teáskanál majonéz

  • ízlésed szerint akár további, szezonális fűszerek

    Elkészítés

  • Egy tálban verd kemény habbá a tojásfehérjéket

  • Gyaluld le a cukkinit, vagy vágd vékony csíkokra és nyomkodd ki belőle tenyereddel ki a nedvesség nagy részét

  • Õröld le a diót és a magvakat (porszerű őrleményre)

  • A tojásfehérjéből  készített hab kivételével keverd össze egy tálban az összetevőket

  • Óvatosan forgasd össze a keveréket a habbal

  • Sütőpapírral kibélelt, magas falú sütőformába öntsd a masszát, majd 180 fokos sütőben süsd 30-40 percig, végezz tűpróbát is a biztonság kedvéért!

  • Szeletelve szendvicsként fogyaszthatod, a különböző fűszerek és magok variálásával pedig ízét is változatossá teheted

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.