tóth gabi
Egészséges, bûntudat nélkül eheted és még finom is. Ezt neked is ki kell próbálnod!
A lisztmentes élet egyik legnagyobb kihívása, hogy hogyan helyettesítsük a kenyeret. Hiszen a kenyér szinte megkerülhetetlennek tűnik a mindennapokban. A felhőkenyér nagyszerű alternatíva volt erre, de van még ennél is jobb! Íme a cukkini-kenyér, mely finom, egészséges és könnyű!
5 tojás
70 g dió
70-90 g magkeverék, például szezámmag, lenmag, chia mag, napraforgó stb
1 közepes cukkini
csipet só
1/4 teáskanál majonéz
ízlésed szerint akár további, szezonális fűszerek
Egy tálban verd kemény habbá a tojásfehérjéket
Gyaluld le a cukkinit, vagy vágd vékony csíkokra és nyomkodd ki belőle tenyereddel ki a nedvesség nagy részét
Õröld le a diót és a magvakat (porszerű őrleményre)
A tojásfehérjéből készített hab kivételével keverd össze egy tálban az összetevőket
Óvatosan forgasd össze a keveréket a habbal
Sütőpapírral kibélelt, magas falú sütőformába öntsd a masszát, majd 180 fokos sütőben süsd 30-40 percig, végezz tűpróbát is a biztonság kedvéért!
Szeletelve szendvicsként fogyaszthatod, a különböző fűszerek és magok variálásával pedig ízét is változatossá teheted