tóth gabi
Gyors, diétás, de különleges vacsorára vágysz? Válaszd ezt a lágy sajtot, ízesítsd fûszerekkel, süsd meg egyben. Egy kevés salátával, csökkentett szénhidráttartalmú kenyérrel mennyei lesz, meglátod.
A nemes penész borította, krémesen lágy közepű sajtokhoz bátran fogyassz gyümölcsöket, fűszernövényeket, borokat is. Nem fogod megbánni. Ha kedved van, pár percet sütheted is őket. Ízletes, laktató és mégis könnyű vacsorát varázsolhatsz az asztalra! Vendégeid is szeretni fogják.
A lágy sajtokhoz a zöldfűszerek közül bazsalikom, oregano, rozmaring, tárkony és petrezselyem passzol igazán. Rakj a sajtra szárított paradicsomot, szórd meg bazsalikommal és told be egyben így pár percre a sütőbe.
Kiváló és ínyenc csemegéhez jutsz, ha a camembert-hez mézzel lecsorgatott diót és málnát eszel. Málna helyett próbálkozhatsz szederrel, áfonyával, almával is. Az érett lágy sajtokhoz remekül passzolnak az édes ízek is.
Ha a vörös borssal és kaporral megszórt, torta formájú camembert-t pár percet melegíted, akkor még lágyabb lesz a sajt. Mártogathatsz bele kenyérfélét, de friss zöldségekkel is kiváló. Akár a fadobozban is megsütheted.
A camembert sajt mellé a fokhagyma is ideális párosítás. A hagymával kend körbe alaposan a sajt külső részét! Fogpiszkálóval 6-8 helyen szúrd meg!
Locsold meg kis fehérborral és 190 fokon süsd 20 percig!