tóth gabi
Látványnak fantasztikus, íze mennyei és még egészséges is. Ebbõl a palacsintából ráadásul annyit ehetsz, amennyi jól esik!
Nem is gondolnád, de két kanál mák csodát tesz az egyszerű palacsintatésztával! Az apró fekete magoktól teljesen más dimenzióba kerül ez a desszert, és ezt bűntudat nélkül is eheted. Tésztája ugyanis szénhidrát-csökkentett, zabpehelyliszt az alapja, mely sokkal kevésbé emeli meg a vércukorszintet, mint a hagyományos fehér liszt.
A belecsempészett útifűmaghéjjal pedig azt éred el, hogy a palacsintából a lehető legkevesebb szénhidrát szívódjon fel.
Az igazi csúcs ebben a finomságban mégiscsak a mák: aprókat roppan, amikor éppen ráharapsz, igazi élmény! Nem mellesleg felpörgeti az emésztést, érdemes lenne hetente többször is fogyasztani.
Nézd meg közelről: a lágy palacsintában az apró magok különleges textúrát eredményeznek!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. Keverd össze a száraz hozzávalókat a joghurttal csomómentesre.
2. Lassan adagold hozzá a szénsavas ásványvizet.
3. Hagyd 5 percet állni, hogy a mákszemek egy kicsit megduzzadjanak és az útifűmag is megszívja magát.
4. Kókuszzsírral vékonyan megkent serpenyőben süsd ki a szokásos módon!
Magában is mennyei, de lekvárral, gyümölccsel, vagy citromos joghurttal is kínálhatod! Nagyon jól passzol hozzá a citromos, savanykás ízvilág!
Tipp:
Hosszabb állásban besűrűsödhet a tészta. Ilyenkor lazítsd fel további ásványvízzel!