Létrehozva: 2016.04.05.

Pöttyös lett a palacsinta, figyeld csak, mi bolondította meg!

Látványnak fantasztikus, íze mennyei és még egészséges is. Ebbõl a palacsintából ráadásul annyit ehetsz, amennyi jól esik!

Nem is gondolnád, de két kanál mák csodát tesz az egyszerű palacsintatésztával! Az apró fekete magoktól teljesen más dimenzióba kerül ez a desszert, és ezt bűntudat nélkül is eheted. Tésztája ugyanis szénhidrát-csökkentett, zabpehelyliszt az alapja, mely sokkal kevésbé emeli meg a vércukorszintet, mint a hagyományos fehér liszt.

A belecsempészett útifűmaghéjjal pedig azt éred el, hogy a palacsintából a lehető legkevesebb szénhidrát szívódjon fel.

Az igazi csúcs ebben a finomságban mégiscsak a mák: aprókat roppan, amikor éppen ráharapsz, igazi élmény! Nem mellesleg felpörgeti az emésztést, érdemes lenne hetente többször is fogyasztani.

Nézd meg közelről: a lágy palacsintában az apró magok különleges textúrát eredményeznek!

Pöttyös palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 2 evőkanál mák (nem darált!)
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • édesítő, ízlés szerint
  • 1 pohár joghurt
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 1/2 liter szénsavas ásványvíz
  • 1 evőkanál kókuszzsír a sütéshez
  • Így készítsd:

    1. Keverd össze a száraz hozzávalókat a joghurttal csomómentesre.

    2. Lassan adagold hozzá a szénsavas ásványvizet.

    3. Hagyd 5 percet állni, hogy a mákszemek egy kicsit megduzzadjanak  és az útifűmag is megszívja magát.

    4. Kókuszzsírral vékonyan megkent serpenyőben süsd ki a szokásos módon!

    Magában is mennyei, de lekvárral,  gyümölccsel, vagy citromos joghurttal is kínálhatod! Nagyon jól passzol hozzá a citromos, savanykás ízvilág!

    Tipp:

  • Hosszabb állásban besűrűsödhet a tészta. Ilyenkor lazítsd fel további ásványvízzel!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek