RETRO RÁDIÓ

Felejtsd el a répatortát! Mutatunk valami sokkal jobbat

Felejtsd el a répatortát! Mutatunk valami sokkal jobbat
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 04. 10. 13:45

Ha szereted a répatortát, de nincs se kedved, se idõd bekapcsolni a sütõt, akkor ez a te süteményed! Ilyen egészséges desszertet még nem ettél!

A nyers répatorta golyócskák minden vitamint és ásványi anyagot megőriznek a friss zöldségből. Ráadásul nincs bennük sem cukor sem liszt!

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csésze reszelt sárgarépa
  • 1,5 csésze normál szemű zabpehely
  • 2 marék beáztatott mazsola
  • 10 db beáztatott datolya
  • 2 mokkás kanál vanília por vagy kivonat
  • 2 mokkás kanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/4 csésze víz  (az, amibe a datolyát és a mazsolát áztattuk)
  • kókuszreszelék a golyók forgatásához
  •  ELKÉSZÍTÉS:

  • A mazsolát és a datolyát együtt áztasd be fél órára.
  • A zabpelyhet aprítógéppel vagy kávédarálóval  apríts finomabbra.A répát reszeld le a reszelő kis lyukú részén.
  • A mazsolából és a datolyából nyomkodd ki a vizet. Tedd félre az áztató vizet, később még szükséged lesz rá!
  • Minden hozzávalót aprítógépbe jól dolgozz össze, a félre tett áztatóvizet apránként adagold, hogy jól formázható masszád legyen.
  • Tedd a hűtőbe fél órára, hogy könnyen tudd formázni.
  • Majd enyhén vizes kézzel formázz kis golyókat és hempergesd meg kókuszreszelékben. 

  • A golyókat pihentesd egy-két órát a hűtőbe, így lesz igazán finom.

    TIPP

    A golyók közepébe tehetsz egy negyed diót, vagy akár olvasztott étcsokiba is belemárthatod!

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.