tóth gabi
A fahéj önmagában is elõsegíti a fogyást, de ennek a süteménynek a tésztájától sem fogsz hízni! Könnyen elkészíthetõ, liszt- és cukormentes, íze pedig isteni! Kóstold meg!
A fogyókúrázók és az egészséges életmódot folytatók egyik nagy kedvence ez a diétás fahéjas csavart. Elkészítése rendkívül egyszerű, sem cukrot, sem fehér lisztet nem tartalmaz. A fahéj jótékony hatásai miatt pedig még inkább egészségesebbé teszi ezt a finomságot.
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
2. Egy közepes tálban keverd össze a mandula- és a kókuszlisztet, az édesítőszert és a sütőport. Kis lángon olvaszd fel a reszelt mozzarella sajtot és a vajat egy lábasban.
3. Add hozzá a tojást és a vaníliás édesítőszert, teljesen keverd össze. Öntsd hozzá a mandulalisztes masszát, és addig keverd, amíg összeáll. (a sajttól csíkos fog maradni) Borítsd ki egy szilikonos gyúrólapra, és addig gyúrd, amíg kelt tészta állaga nem lesz.
4. Nyújtsd ki, majd a kinyújtott tésztát kend át olvasztott vajjal.
5. Szórd meg a fahéjas édesítővel. (kb. a 2/3-ával)
6. Hajtsd félbe a tésztát, majd vágd csíkokra egy éles kés segítségével. A csíkokat egyenként óvatosan csavard meg kétszer-háromszor. Rakosgasd a megcsavart csíkokat az előkészített tepsibe, és kend meg olvasztott vajjal. Szórd a tetejére a maradék fahéjas édesítőt.
7. Kb. 15 percig süsd, amíg aranybarnára nem sül.
8. Keverd össze a nyírfacukrot, a vaníliás édesítőszert és egy kis vizet. Csurgasd meg vele a kihűlt csavartakat.
Jó étvágyat!
Az elkészítéshez segítség lehet az itt található videó.