RETRO RÁDIÓ

Ez a cukormentes fahéjas csavart eszméletlen finom!

Ez a cukormentes fahéjas csavart eszméletlen finom!
Keleti Anita
Szerző
Keleti Anita
Létrehozva2016. 04. 18. 13:30

A fahéj önmagában is elõsegíti a fogyást, de ennek a süteménynek a tésztájától sem fogsz hízni! Könnyen elkészíthetõ, liszt- és cukormentes, íze pedig isteni! Kóstold meg!

A fogyókúrázók és az egészséges életmódot folytatók egyik nagy kedvence ez a diétás fahéjas csavart. Elkészítése rendkívül egyszerű, sem cukrot, sem fehér lisztet nem tartalmaz. A fahéj jótékony hatásai miatt pedig még inkább egészségesebbé teszi ezt a finomságot.

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre mandula liszt
  • 1/4 bögre kókuszliszt
  • 2 teáskanál nyírfacukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • Másfél bögre reszelt mozzarella sajt
  • 5 evőkanál vaj
  • 1 nagy tojás
  • 1/2 evőkanál Update1 vaníliás édesítőszer
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 evőkanál fahéj
  • Vanília öntethez:

  • 1 teáskanál nyírfacukor
  • 1/4 evőkanál Update1 vaníliás édesítőszer
  • víz
  •  

    Elkészítése:

    Tészta:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

    2. Egy közepes tálban keverd össze a mandula- és a kókuszlisztet, az édesítőszert és a sütőport. Kis lángon olvaszd fel a reszelt mozzarella sajtot és a vajat egy lábasban.

    3. Add hozzá a tojást és a vaníliás édesítőszert, teljesen keverd össze. Öntsd hozzá a mandulalisztes masszát, és addig keverd, amíg összeáll. (a sajttól csíkos fog maradni) Borítsd ki egy szilikonos gyúrólapra, és addig gyúrd, amíg kelt tészta állaga nem lesz.

    4. Nyújtsd ki, majd a kinyújtott tésztát kend át olvasztott vajjal.

    5. Szórd meg a fahéjas édesítővel. (kb. a 2/3-ával)

    6. Hajtsd félbe a tésztát, majd vágd csíkokra egy éles kés segítségével. A csíkokat egyenként óvatosan csavard meg kétszer-háromszor. Rakosgasd a megcsavart csíkokat az előkészített tepsibe, és kend meg olvasztott vajjal. Szórd a tetejére a maradék fahéjas édesítőt.

    7. Kb. 15 percig süsd, amíg aranybarnára nem sül.

    Vaníliás öntet:

    8. Keverd össze a nyírfacukrot, a vaníliás édesítőszert és egy kis vizet. Csurgasd meg vele a kihűlt csavartakat.

    Jó étvágyat!

    Az elkészítéshez segítség lehet az itt található videó.

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.