Létrehozva: 2016.04.10.

4 ital, ami még a víznél is egészségesebb

Nem kérdés, hogy minél több vizet iszol, annál egészségesebben élsz. De ne hagyd figyelmen kívül más italok egészségvédõ hatását sem!

Zöldtea a fiatalság titka

Erről az egyszerű finomságról már régóta tudjuk, milyen egészséges: csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, stabilizálja a vércukorszintet, és még a rákos sejtek elpusztítására is képes. A legújabb kutatások viszont azt is feltárták, hogy a zöld tea rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni az Alzheimer-kórt. Ez a hatás jórészt a katekin nevű antioxidánsnak köszönhető, amely felveszi a harcot a sejtek károsodásával.

Kókuszvíz nem csak a trópusokon

A kókuszvíz népszerűsége főként elektrolit-tartalmának köszönhető, amelynek segítségével ez az egészséges ital csodásan hidratálja a testet – különösen edzés után. Egy vizsgálat szerint még a víznél is hatékonyabban pótolja az elvesztett folyadékot.

A kókuszvíz remek forrása a nátriumnak, a káliumnak és a magnéziumnak, vagyis a szervezet természetes elektrolitjainak.

Ennek köszönhetően ugyanolyan a hatása, mint egy sportitalnak, csak nincs benne cukor. Egy doboz körülbelül 60 kalóriát tartalmaz, de persze vigyázz, milyen márkát vásárolsz, egyes gyártók ugyanis alaposan megcukrozzák és mesterséges ízesítőkkel dúsítják.

Sör az öregedés ellen

Egy tanulmány, amelyben 32 korábbi kutatás eredményeit vizsgálták, arra az eredményre jutott, hogy a sör mértékletes fogyasztása segíthet a Parkinson-kór megelőzésében. A kutatás szerint azok, akik naponta megisznak egy vagy több sört, de semmilyen más szeszes italt nem fogyasztanak, a betegség 59 százalékkal kisebb kockázatával néznek szembe, mint az absztinensek.

Egy másik kutatás szerint a sörben található, xantohumol nevű antioxidánsnak rákellenes és szívvédő hatása van, ráadásul a kísérletekben megvédte a patkányok agyát a Parkinson- és az Alzheimer-kórra jellemző sejtkárosodásoktól. A patkányok átszámolva körülbelül napi egy sörnek megfelelő mennyiségű italt kaptak.

Tej a nagy megosztó

A tejet mostanában sok ellentmondás övezi: egyes szakértők szerint kifejezetten hasznos, mások viszont azt állítják, hogy a tejfogyasztás elhízáshoz, kalciumhiányhoz, rákhoz és más betegségekhez vezethet. Egy új vizsgálat szerint a tej fogyasztása emeli az agy glutation-szintjét. Ez a vegyület erőteljes antioxidáns, amely segít kivédeni a szabad gyökök okozta sejtkárosodást, így a tej szintén az Parkinson- és az Alzheimer-kór megelőzésének eszköze lehet. A kutatás szerint a glutation-szint azoknak a szervezetében a legmagasabb, akik napi 3 adag tejterméket fogyasztanak

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

mandiner.hu

Műsorváltozás a Hír Tv-ben: adásba kerül a Frizbi Tv Varga Judittal készült interjúja

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

hirtv.hu

Ma este a HírTV-n is látható lesz Varga Judit FrizviTV-ben készült interjúja

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

travelo.hu

Íme, a hazai 10 legolcsóbb termálfürdő, ahol elfogadható árakkal várnak

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-