RETRO RÁDIÓ

Így lett diétás a bögrés mákos: se cukor, se liszt!

Így lett diétás a bögrés mákos: se cukor, se liszt!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 20. 12:03

A bögrés mákos minden háziasszony nagy kedvence, de valljuk be õszintén: meglehetõsen hizlal. Most itt az új, diétás változat, melyet imádni fog az egész család, ráadásul pillanatok alatt elkészíthetõ.

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg mák  (darált)
  • 2 tk sütőpor
  • 10 teáskanál diétás édesítő (stevia, xilit, Norbi cukor)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál Norbi liszt
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 3 db alma lereszelve
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 db tojás
  • Tetejére:

  • 1 kockára vágott alma
  • 10 dkg tört dió
  • 2 dkg édesítő
  • De ez el is hagyható, sütés után akár kókuszreszelékkel is megszórhatod!

    ELKÉSZÍTÉS:

    Keverd össze először a tojást a cukorral és a kókuszzsírral, majd rakd hozzá a többi hozzávalót.

    Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe, süsd 200 fokon, kb. 15 percig.

    Vedd ki a sütőből és kanalazd rá a diós-cukros almakockát. Süsd még 20 percig.

    TIPP

    Érdemes az elején letakarni fóliával vagy sütőpapírral, és csak az utolsó 10 percben levenni róla, mert így nem ég meg a teteje.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.