RETRO RÁDIÓ

Félre a vacak pékárukkal, süss ropogós héjú diétás zsömlét otthon!

Félre a vacak pékárukkal, süss ropogós héjú diétás zsömlét otthon!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 08. 08:00

Szeretnél lefogyni, de nem bírsz lemondani a kenyérfélékrõl? Nem kell megvonnod magadtól a finom falatokat, ha csökkentett szénhidráttartalmú lisztbõl sütsz magadnak!

Minden fogyókúrázó pontosan tudja, milyen nehéz lemondani a kenyérfélékről. Hiszen mi magyarok úgy nőttünk fel, hogy reggelire, uzsonnára, sőt, sokszor vacsorára vagy levesek és főzelékek mellé is szívesen eszünk kenyeret.

Sajnos tudni kell, hogy a túl sok kenyér és a tészta - a lisztek magas szénhidráttartalma miatt - hosszú távon elhízáshoz és cukorbetegséghez vezet.

Szerencsére nem kell lemondanod a legfinomabb falatokról, hiszen te is készíthetsz magadnak olyan pékárut, amiben lényegesen kevesebb a szénhidrát. Isteni ropogós zsemle receptje következik, próbáld ki! Imádni fog érte a családod!

Update1 Császárzsemle

 

Knap Daniella receptje


Recept:

  • 185 g Update1 Norbi liszt
  • 15 g sikér  
  • 100 g langyos tej
  • 85 g langyos víz
  • 20 g lágy vaj
  • 5 g instant élesztő
  • 1 mk só

  • Tetejére:
    kevés langyos tej
    mák

    Így készítsd
    1. Tedd a hozzávalókat - először a folyadékot majd a szárazanyagot - a kenyérsütőgépbe.  Indítsd el a dagasztást. Kb. fél óra alatt szép, homogén tésztát kapsz.

    2. Vágd négyfelé a tésztát, formázz mindegyik darabból zsemléket.

    3. Ezután tedd egy tepsibe és folpackkal fedd le a zsömléket. Meleg helyen kb. 25-30 percig hagyd kelni a tésztát.

    4. Amikor megkeltek a zsömlék, egy kanállal vagy egy félkör alakú kiszúróval vágd be a tetejüket, így lesz csinos császárzsemle formájuk. Tetejüket kend le kevés tejjel, szórd meg mákkal.

    5. 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel süsd készre a zsömléket. Amikor kész, vedd ki őket és rácsra helyezve és hagyd teljesen kihűlni.



    Tippek:


    A gépi dagasztás fontos az ilyen reform tésztáknál, mert sokkal lazább lesz a szerkezete

    Fontos, hogy meleg helyen és letakarva keleszd s tésztát, mert csak így fog szépre kelni

    A sütési idő sütőfüggő,ezt érdemes kitapasztalni
    -lehet kapni ilyen császárzsemle kiszúrót is de akinek nincs az használhat egy félbe vágott kör alakú kiszúrót vagy akár egy kanalat is a mintázáshoz

    Ez a recept tökéletes! Rögtön első nekifutásra sikerülni fog a zsömle! Legközelebb már rutinból készíted. Isteni finom!
     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.