kulcsár edina
Szeretnél lefogyni, de nem bírsz lemondani a kenyérfélékrõl? Nem kell megvonnod magadtól a finom falatokat, ha csökkentett szénhidráttartalmú lisztbõl sütsz magadnak!
Minden fogyókúrázó pontosan tudja, milyen nehéz lemondani a kenyérfélékről. Hiszen mi magyarok úgy nőttünk fel, hogy reggelire, uzsonnára, sőt, sokszor vacsorára vagy levesek és főzelékek mellé is szívesen eszünk kenyeret.
Sajnos tudni kell, hogy a túl sok kenyér és a tészta - a lisztek magas szénhidráttartalma miatt - hosszú távon elhízáshoz és cukorbetegséghez vezet.
Szerencsére nem kell lemondanod a legfinomabb falatokról, hiszen te is készíthetsz magadnak olyan pékárut, amiben lényegesen kevesebb a szénhidrát. Isteni ropogós zsemle receptje következik, próbáld ki! Imádni fog érte a családod!
Knap Daniella receptje
Recept:
Tetejére:
kevés langyos tej
mák
Így készítsd
1. Tedd a hozzávalókat - először a folyadékot majd a szárazanyagot - a kenyérsütőgépbe. Indítsd el a dagasztást. Kb. fél óra alatt szép, homogén tésztát kapsz.
2. Vágd négyfelé a tésztát, formázz mindegyik darabból zsemléket.
3. Ezután tedd egy tepsibe és folpackkal fedd le a zsömléket. Meleg helyen kb. 25-30 percig hagyd kelni a tésztát.
4. Amikor megkeltek a zsömlék, egy kanállal vagy egy félkör alakú kiszúróval vágd be a tetejüket, így lesz csinos császárzsemle formájuk. Tetejüket kend le kevés tejjel, szórd meg mákkal.
5. 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel süsd készre a zsömléket. Amikor kész, vedd ki őket és rácsra helyezve és hagyd teljesen kihűlni.
Tippek:
A gépi dagasztás fontos az ilyen reform tésztáknál, mert sokkal lazább lesz a szerkezete
Fontos, hogy meleg helyen és letakarva keleszd s tésztát, mert csak így fog szépre kelni
A sütési idő sütőfüggő,ezt érdemes kitapasztalni
-lehet kapni ilyen császárzsemle kiszúrót is de akinek nincs az használhat egy félbe vágott kör alakú kiszúrót vagy akár egy kanalat is a mintázáshoz
Ez a recept tökéletes! Rögtön első nekifutásra sikerülni fog a zsömle! Legközelebb már rutinból készíted. Isteni finom!