tóth gabi
Tél végén a legjobb és legolcsóbb vitaminbomba a cékla. Számos fantasztikus gyógyhatása mellett az egyik legfinomabb zöldségünk! Használd ki!
A cékla igazi gyógyító zöldség! Jelentős A , B1, B2, és C-vitamint tartalmaz, ezen felül különösen magas az ásványi anyag, vas, kálium, kalcium, foszfor és magnézium tartalma is!
Szuper gyógyító zöldség korunk leggyakoribb betegségeire!
Kiváló antioxidáns tulajdonságának köszönhetően semlegesíti a szervezetben lévő szabad-gyököket. Gátolja a rákos sejtek szaporodását, rendszeres fogyasztásával hatásos védelem a bél -és gyomorrák ellen.
Magas vastartalma és a benne lévő nyomelemek miatt rendívül erős vérképző, serkenti a vörösvérsejtek létrejöttét, regenerálódását!
Értékes beltartalma vérnyomáscsökkentő hatású! 2010-ben egy brit kutató csoport megállapította, hogy minél magasabb az illető vérnyomása, annál látványosabban hat a cékla vérnyomás csökkentő hatása.
Bár elsősorban a gumóját fogyasztjuk, leveléből készíthetünk gyógyteát, salátákhoz metélve is fogyaszthatjuk. A cékla a köztudatban leginkább ecetes savanyúságként él, pedig számos fantasztikus formában fogyasztható még!
Legjobb ha nyersen fogyasztod. Finom és egészséges nassolni való! Meghámozva, felkarikázva isteni csemege, de lereszelve zöld salátákhoz keverve is csúcs íz harmónia!
Ez a cékla mennybe menetele! A sültcékla édes ízének szinte senki nem tud ellenállni. Csomagold alufóliába a céklagumókat, majd a sütőben 220 fokon kb 45 perc alatt süsd készre. Langyosan szabadítsd meg a héjától, majd elkészítheted salátának, köretnek egyaránt.
Hozzávalók:
Így készítsd:
Íze felülmúlhatatlan, látványnak sem utolsó!
Hozzávalók:
Így készítsd:
Friss rukkolával tálald!
Ha nincs otthon kecskesajt, mascarponéval is tökéletes fogást varázsolhatsz az asztalra!
Ennek egy gyerek sem tud majd ellenállni!
Hozzávalók:
Így készítsd: