RETRO RÁDIÓ

Döbbenetes változáson ment keresztül a tojás, ilyet még nem ettél!

Döbbenetes változáson ment keresztül a tojás, ilyet még nem ettél!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 14. 19:40

Unalmasnak találod a fõtt tojást? Fogadjunk, hogy ezt azért megkóstolnád! Meg fogsz lepõdni a színén, és így biztosan izgalmas! Ráadásul isteni finom!

 

Meghökkentően új külsejű tojásokkal rukkolhatsz elő húsvétkor, ha nem a héját, hanem magát a főtt és megpucolt tojást fested meg.

A csodálatos színt a cékla adja, mutatjuk, hogy készül!

1. Főzd meg a tojásokat 6-7 perc alatt keményre, majd pucold meg őket.

2. Készíts páclevet, ehhez keverd össze a következőket: 4,5 dl víz, 1/2 dl 10 %-os ecet, 1-1 teáskanál cukor, só és őrölt bors, pár szem mustármag. A páclét forrald fel.

3. Hámozz meg és vágj vékony csíkokra egy kisebb fej céklát, illetve egy vöröshagymát. Tedd a céklát, a hagymát és a tojásokat egy jól zárható üvegbe, öntsd fel a forró páclével úgy, hogy teljesen ellepje a tojásokat. Zárd le, várd meg míg kihűl, mehet is a hűtőbe. 

4. Hagyd a tojásokat 3-4 napig pácolódni. Legjobb, ha húsvét előtti csütörtökön kezded készíteni!

A végén fantasztikus tojásod lesz! A cékla szépen megfesti a fehérje külső rétegét, nézd!

A színes külsejű tojásból elképesztően izgalmas töltött tojásokat készíthetsz!

Így készítsd a tojáskrémet: törd össze villával a tojások kiemelt sárgáját, keverj bele mustárt, majonézt, sót, borsot, friss snidlinget esetleg petrezselymet apróra vágva, esetleg vajat vagy tejfölt. Töltsd vissza!

Szuper dísze lesz a húsvéti bőségtálnak ünnepi asztalodon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.