kulcsár edina
Unalmasnak találod a fõtt tojást? Fogadjunk, hogy ezt azért megkóstolnád! Meg fogsz lepõdni a színén, és így biztosan izgalmas! Ráadásul isteni finom!
Meghökkentően új külsejű tojásokkal rukkolhatsz elő húsvétkor, ha nem a héját, hanem magát a főtt és megpucolt tojást fested meg.
A csodálatos színt a cékla adja, mutatjuk, hogy készül!
1. Főzd meg a tojásokat 6-7 perc alatt keményre, majd pucold meg őket.
2. Készíts páclevet, ehhez keverd össze a következőket: 4,5 dl víz, 1/2 dl 10 %-os ecet, 1-1 teáskanál cukor, só és őrölt bors, pár szem mustármag. A páclét forrald fel.
3. Hámozz meg és vágj vékony csíkokra egy kisebb fej céklát, illetve egy vöröshagymát. Tedd a céklát, a hagymát és a tojásokat egy jól zárható üvegbe, öntsd fel a forró páclével úgy, hogy teljesen ellepje a tojásokat. Zárd le, várd meg míg kihűl, mehet is a hűtőbe.
4. Hagyd a tojásokat 3-4 napig pácolódni. Legjobb, ha húsvét előtti csütörtökön kezded készíteni!
A végén fantasztikus tojásod lesz! A cékla szépen megfesti a fehérje külső rétegét, nézd!
A színes külsejű tojásból elképesztően izgalmas töltött tojásokat készíthetsz!
Így készítsd a tojáskrémet: törd össze villával a tojások kiemelt sárgáját, keverj bele mustárt, majonézt, sót, borsot, friss snidlinget esetleg petrezselymet apróra vágva, esetleg vajat vagy tejfölt. Töltsd vissza!
Szuper dísze lesz a húsvéti bőségtálnak ünnepi asztalodon!