Létrehozva: 2016.03.14.

Döbbenetes változáson ment keresztül a tojás, ilyet még nem ettél!

Unalmasnak találod a fõtt tojást? Fogadjunk, hogy ezt azért megkóstolnád! Meg fogsz lepõdni a színén, és így biztosan izgalmas! Ráadásul isteni finom!

 

Meghökkentően új külsejű tojásokkal rukkolhatsz elő húsvétkor, ha nem a héját, hanem magát a főtt és megpucolt tojást fested meg.

A csodálatos színt a cékla adja, mutatjuk, hogy készül!

1. Főzd meg a tojásokat 6-7 perc alatt keményre, majd pucold meg őket.

2. Készíts páclevet, ehhez keverd össze a következőket: 4,5 dl víz, 1/2 dl 10 %-os ecet, 1-1 teáskanál cukor, só és őrölt bors, pár szem mustármag. A páclét forrald fel.

3. Hámozz meg és vágj vékony csíkokra egy kisebb fej céklát, illetve egy vöröshagymát. Tedd a céklát, a hagymát és a tojásokat egy jól zárható üvegbe, öntsd fel a forró páclével úgy, hogy teljesen ellepje a tojásokat. Zárd le, várd meg míg kihűl, mehet is a hűtőbe. 

4. Hagyd a tojásokat 3-4 napig pácolódni. Legjobb, ha húsvét előtti csütörtökön kezded készíteni!

A végén fantasztikus tojásod lesz! A cékla szépen megfesti a fehérje külső rétegét, nézd!

A színes külsejű tojásból elképesztően izgalmas töltött tojásokat készíthetsz!

Így készítsd a tojáskrémet: törd össze villával a tojások kiemelt sárgáját, keverj bele mustárt, majonézt, sót, borsot, friss snidlinget esetleg petrezselymet apróra vágva, esetleg vajat vagy tejfölt. Töltsd vissza!

Szuper dísze lesz a húsvéti bőségtálnak ünnepi asztalodon!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek