tóth gabi
Kiütéssel gyõz a túró, ez a legjobb diétás alapanyag süteményekhez! Tudják is ezt a fitneszguru Norbi táborában, ahol most ez a recept aratja a legnagyobb sikert.
Fogyókúrázol, de alapvetően édesszájú vagy? Az a jó hírünk van, hogy nincs minden veszve! Használj csökkentett szénhidráttartalmú alapanyagokat, és ehetsz akár két sütit is. Norbi követőinél senki nem ismeri jobban a trükköket. Hála nekik, újabb és újabb kreatív receptek bukkannak fel a cukor és a fehér liszt teljes kizárásával. Ez a Rákóczi túrós most a legnépszerűbb, méghozzá azért, mert nagyon finom és biztosan nem hizlal!
Hozzávalók:
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
12,5 dkg Update1 MasterMix
12 dkg vaj
1 tojássárgája
1dl tejföl
1/2 citrom reszelt héja és leve
5 dkg Update1 Zéró édesítő
1/2cs. sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
A félig sült tészta tetejére 2-3 ek. baracklekvár
A töltelékhez:
50 dkg túró
3 db tojássárgája
Lovely sweet,
1/2 citrom héja és leve
A tetejére:
4 tojasfehérje
5 dkg zéró
1 csipet só
1-2 csepp citromlé
2-3 ek baracklekvár
Így készítsd:
1. Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, majd nyújtás után igazítsd bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, 15 perc elősütés követezik.
2. Ha ez kész, vedd ki a sütialapot, kend meg vékonyan a baracklekvárral.
3. Simítsd rá a túrót, majd tedd vissza a sütőbe, és süsd majdnem készre.
4. Az utolsó percek előtt rácsozd be a süti tetejét a sóval, citromlével, és édesítővel felvert tojáshabbal. A rácsozat közeit felmelegített (cukor nélkül készült) baracklekvárral töltsd ki. Told vissza a Rákóczi túróst a sütőbe, 2-3 perc múlva megpirul a hab és kész is a süti!